Avondwandeling ‘Wilde planten en bronnen’ Dal van de Mosbeek

Woensdagavond 7 juni organiseert Landschap Overijssel de avondwandeling ‘Wilde planten en bronnen’ in het Dal van de Mosbeek. Met een gids ga je mee op pad naar plekken waar bijzondere en vaak zeldzame planten groeien. Ook leer je meer over het bronnenlandschap van het Dal van de Mosbeek. Een leuke en vooral ook interessante wandeling. De wandeling start om 19.00 uur en duurt ongeveer 2,5 uur.

Dat het Dal van de Mosbeek een bijzonder gevarieerd landschap heeft, ontdek je al snel tijdens deze avondwandeling. Bos, beekjes, bronnen, heide en houtwallen, je komt het allemaal tegen. Maar het gebied is ook rijk aan wilde planten, vele zijn zeldzaam en wettelijk beschermd. Zo gaan we onder meer op zoek naar de parnassia en klokjesgentiaan. Onderweg zien we ook planten als beenbreek, zonnedauw en blauwe knoop. Een groot aantal bloemen, waaronder de klokjesgentiaan werd vroeger gebruikt als geneeskrachtig kruid maar bijvoorbeeld ook om verfstof te maken. Deze en meer interessante weetjes hoor je onderweg van de gids. Hij neemt ook loepjes mee.

Aanmelden

Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 30 personen. Tip: trek stevige schoenen aan, de wandeling gaat niet altijd over gebaande paden.

Kosten

De kosten zijn € 5,00 per volwassene en € 3,00 per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Ben je nog geen donateur?

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf € 2,00 per maand. Voor meer informatie [https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur](https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur "Klik hier!" B) [](https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur "Klik hier!" B) Het Bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek zoekt vrijwilligers die het kinderactiviteitenteam willen versterken. Belangstelling of wil je meer informatie? Stuur een mailtje naar louiset.vos@landschapoverijssel.nl

Wanneer

Prijzen

  • € 3,00 Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
  • € 5,00 Entreeprijs Volwassenen

Locatie

Tip je vrienden

facebook twitter