Glasrijk Tubbergen 2023

In 2023 is het alweer tijd voor de 27e editie van Glasrijk Tubbergen! De liefde voor glaskunst is de afgelopen 27 jaar alleen maar toegenomen. Zo zie je het in Tubbergen terug in de straten en bij glasateliers. Thema van Glasrijk Tubbergen 2023: Glasmeesters van Venetië!

Tijdens Glasrijk kan iedereen die wil komen genieten van de mooiste vormen van glaskunst. Fiets de glaskunstroutes, bezoek de glaskunstateliers en ontdek glaskunst in de etalages. Één ding is zeker: het laatste weekend van september zal gemeente Tubbergen weer extra hard glinsteren.

De cijfers liegen er niet om: de afgelopen 25 jaar hebben in totaal meer dan 850 glaskunstenaars van wel 35 verschillende nationaliteiten een podium in Tubbergen gekregen om hun werken te exposeren. Wist je wel dat dit het grootste (internationale) evenement in Nederland is rondom het thema glas? Naar schatting komen jaarlijks zo’n 15.000 tot 20.000 bezoekers hier op af om de werken van bekende glaskunstenaars te bewonderen. Dit jaar zal Glasrijk Tubbergen plaatsvinden van 28 september tot en met 1 oktober!

Foto's zijn van een impressie 2019 (Bron: Glasrijk.nl)

Programma

Thema 2023: Glasmeesters van Venetië

Jaarlijks wordt de expositie op basis van een wisselend thema samengesteld. Onderdeel van Glasrijk 2023 is een expositie van topstukken van modern Venetiaans glas. Venetiaans glas is wereldberoemd door de koppeling van hoogwaardig vakmanschap met eeuwenlange ervaring. Op Glasrijk wordt werk gepresenteerd van belangrijke, vooraanstaande Venetiaanse glaskunstenaars zoals Alfredo Barbini, Ermanno Nason, Afro Celotto en Giampaolo Seguso. De geëxposeerde werken geven goed weer waar Venetiaanse glaskunst voor staat en tonen een interessante combinatie van oude traditionele glasblaastechnieken met goede vormgeving en sprankelend kleurgebruik. Deze Venetiaanse glaskunstenaars hebben door te experimenteren en vernieuwen een leidende positie in de wereld van de glaskunst.

Extra evenementen tijdens Glasrijk

Woensdag 27 september

  • Opening Glasrijk 20:00 voor vrijwilligers, exposanten en genodigen. Locatie: tent raadhuisplein.

Zaterdag 30 september

  • Vanaf 13:00 middagprogramma met Shantykoor De Schuytevaerders. Locatie Raadhuisplein. Toegang gratis.
  • Vanaf 20:00 Glasrijk Concert 2023 door Pancratius Basiliekkoor. Kaarten kunt u online hier bestellen. Basiliek open vanaf 19:30. Meer informatie over het Glasrijkconcert vindt je hier.

Zondag 1 oktober

  • Vanaf 13:00 middagprogramma (gratis toegang) met Popkoor Tuesday Fever en Big Band New Edition.

Verder geniet je natuurlijk alle dagen van interessante glaskunst op diverse locaties in Tubbergen. Het totale aanbod van alle exposanten kan je vinden op de website van Glasrijk! Ook zal glasblazer David Beliën de ambacht van het glasblazen demonstreren. Hij gebruikt vele technieken die door de glasmeesters van Venetië zijn ontwikkeld! De glaskunstroute is uiteraard ook gewoon te fietsen (hele jaar rond).

Of bekijk de website glasrijk.nl/plan-je-bezoek/programma/

Wanneer

  • -
  • -
  • -
  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Tubbergen

Tip je vrienden

facebook twitter