‘Winterwandeling’ Dal van de Mosbeek

MANDER/VASSE – Zin in een frisse neus? Ga zaterdag 9 december mee met de ‘Winterwandeling’ door het Dal van de Mosbeek. In de winter gebeurt meer in de natuur dan je denkt.

Als de bomen hun bladeren verloren hebben is de Galgenberg en het glooiende landschap van de Mosbeek nog mooier om te zien. De gidsen van Landschap Overijssel nemen je mee en vertellen onderweg over het winterse leven in het Dal van de Mosbeek. De wandeling start om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. Vooraf aanmelden is nodig.

De winter is bij uitstek de tijd om lekker naar buiten te gaan. In de natuur valt meer te ontdekken dan je denkt. Veel dieren maken zich op voor een winterslaap, anderen verzamelen zoveel mogelijk eten om de winter door te komen. En onder het afgevallen blad vind je veel insecten die daar een mooie schuilplek hebben. Maar er gebeurt nog veel meer in het bos. Onze gidsen nemen je mee naar de mooiste plekken in het Dal van de Mosbeek. Terwijl zij vertellen kun jij genieten van de vergezichten. Deze wandeling is ook geschikt voor kinderen. Tip: trek stevige schoenen en warme kleren aan.

Aanmelden

Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 30 personen.

Kosten

De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 3,- per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Ben jij al donateur?

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf € 2,- per maand. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Het Bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek zoekt vrijwilligers die het kinderactiviteitenteam willen versterken. Belangstelling of wil je meer informatie? Stuur een mailtje naar louiset.vos@landschapoverijssel.nl

Zie bijgesloten foto: Watermolen Frans ©Nico Kloek.

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 5,00 Entreeprijs
  • € 3,00 Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)

Locatie

Tip je vrienden

facebook twitter