IJstijd dieren

Het wordt een coole zomer dit jaar! Natura Docet in Denekamp keert in de museumtuin terug naar de ijstijd. Van 15 juni t/m 8 september wordt Natura Docet omgetoverd tot een wereld vol ijstijddieren.

Sta grommend tegenover een metersgrote sabeltandtijger, oog in oog met een reusachtige luiaard en sta binnen in het museum versteld van de gigantische skeletten van een mammoet en een holenbeer. Kraak de ijscode en kom thuis vol stoere verhalen. Geen avontuur is jou te koud! Kom jij samen met Snowy de Poolvos de ijstijd ontdekken?

Oog in oog met ijstijddieren

Wandel door de museumtuin en ontmoet verschillende diersoorten die ooit de ijstijd bevolkten. Verwonder je over de imposante wolharige mammoet en laat je verrassen door de kleine dwergolifant. Sommige dieren zijn sinds die tijd nauwelijks veranderd. Een leerzaam uitje voor jong en oud!

Wat is er te doen?

Ga als een echte paleontoloog aan de slag en graaf verschillende botfragmenten op. Ben jij net zo sterk als een sabeltandtijger en kun je zo ver springen als een reuzenwolf? In de tuin valt van alles te beleven. Houd onze agenda in de gaten voor meer leuke activiteiten!

Kraak de ijscode

Ga samen met Snowy de poolvos op avontuur in het museum en de tuin. Ga op zoek naar informatie over de dieren, los puzzels op en plak de stickers op de juiste plaats. Lukt het jou om de ijscode te kraken?

Op ontdekking in het museum

Met je ticket ontdek je niet alleen de prachtige tuin, maar ook het museum. Daar kijk je je ogen uit bij de indrukwekkende skeletten van een mammoet, holenbeer en steppewisent uit de ijstijd. Vergeet ook niet de bijzondere collectie in de wonderkamers en Buitengewone Beesten te verkennen!

Snowy – een ijskoud avontuur

Snowy de poolvos neemt jonge avonturiers mee op een spannende en educatieve audiotour door de tuin. Bij elk informatiebord onthult Snowy een deel van het verhaal. De echte magie ontstaat echter pas wanneer je de QR-codes scant met je smartphone. Op dat moment komen de verhalen tot leven, ingesproken door stemacteurs. Volg het kleurrijke avontuur op de voet!

Praktische informatie

  • Openingstijden IJstijddieren is geopend van zaterdag 15 juni t/m zondag 8 september. Elke dag van 10.00u tot 17.00u. Een bezoek duurt ongeveer twee tot twee en een half uur.

  • Prijzen De prijs voor een ticket is vanaf 15 juni € 14 (vanaf 4 jaar). Museumkaarthouders betalen een toeslag van €4. Tickets zijn zowel online als aan de kassa te koop.

  • Route & gratis parkeren Je vindt ons aan de Oldenzaalsestraat 39 in Denekamp. Het museum is goed te bereiken met de auto en openbaar vervoer, stap uit bij bushalte Oranjestraat. Parkeren is gratis.

Of bekijk de website www.ijstijddieren.nl

Wanneer

  • 15 jun - 8 sep 2024
    • dagelijks | - uur

Prijzen

  • € 14,00 Entreeprijs

De prijs voor een ticket is vanaf 15 juni € 14 (vanaf 4 jaar). Museumkaarthouders betalen een toeslag van €4. Tickets zijn zowel online als aan de kassa te koop.

Locatie

Museum Natura Docet

Adres
oldenzaalsestraat 39, 7591 GL Denekamp
Telefoon
0541351325
E-mail
Website
www.naturadocet.nl

Tip je vrienden

facebook twitter