Wijngaard Adebaer

Een prachtige wijngaard gelegen in het mooie Geesteren van de familie Masselink. In 2009 kregen zij een stuk grond ter beschikking waarmee ze de kans kregen hun droom waar te maken. Op de wijngaard worden 2 rassen druiven verbouwd, Johanitter voor de witte wijn en Marechal Foch voor de rode wijn.

Deze rassen zijn zeer geschikt voor de teelt van druiven in Nederland. Zo zijn ze goed resistent tegen diverse schimmelziekten en zijn er van de druiven fantastische wijnen te maken.

Adebaer

Natuurlijk moet een wijngaard ook een naam hebben. Die was snel gevonden. Jaren geleden heeft Henk een artikel over oude benamingen voor planten, dieren en vogels in de Twentsche Courant gelezen. Eén daarvan was een oude Saksische benaming voor de ooievaar. Die oude benaming was “Adebaer” en de betekenis van het woord is “Hij die geluk brengt”. En aangezien we dachten dat de wijngaard ons veel plezier en geluk zou brengen (wat ook zo bleek te zijn) leek deze naam ons zeer geschikt. En laten we wel wezen, wijn drink je toch meestal in gelukkige en plezierige omstandig-heden!

De wijngaard is voor iedereen opengesteld

Onze droom en ons doel, een prachtige wijngaard te bezitten met druiven van hoge kwaliteit waar fantastische wijnen van worden gemaakt, is werkelijkheid geworden. Wij willen U hiervan mee laten genieten en hebben daarom onze wijngaard voor iedereen opengesteld. Als U in de buurt bent, voel U dan vrij om de wijngaard te bezoeken en gebruik te maken van het terras en de picknickbank. Indien we zelf aanwezig zijn kunt U natuurlijk ook onze wijnen proeven.

Rondleiding en proeverij

Voor belangstellenden geven wij een rondleiding en proeverij.

Tijdens de rondleiding wordt ingegaan op het aanleggen van de wijngaard, de druivenrassen en de teelt van druiven, maar ook de problemen (en oplossingen) die we tegenkomen gedurende een oogstjaar. Natuurlijk komen ook veel andere aspecten die ook maar enigszins met onze wijngaard te maken hebben ter sprake. De ervaring leert dat de gesprekken soms verrassende wendingen kunnen nemen, mede door de grote vertelkunst van Henk.

Tijdens de proeverij kunnen onze wijnen worden geproefd op het terras met een prachtig uitzicht. Er wordt dan uitleg gegeven over het maken van deze wijnen en aspecten als geur en smaak. De duur van de rondleiding met proeverij is 1 tot 2 uur.

Voor meer informatie over de rondleiding, proeverij of onze wijnen, kunt U altijd contact met ons opnemen.

Of bekijk de website www.wijngaard-adebaer.nl/

contactinformatie

Tip je vrienden

facebook twitter