Albergen is een echt Twents gemoedelijk dorpje. Karakteristieke houtwallen en glooiende esgronden bepalen het dorpsgezicht. Aan de zuidkant wordt het plaatsje begrensd door het kanaal Almelo-Nordhorn. Het is aan niets meer te zien in Albergen, maar op de plek van de huidige St. Pancratiuskerk stond ooit het grootste klooster van Twente. In de 18e eeuw werd het grote complex gesloopt. Ter herinnering hieraan is in 2001 naast de kerk een maquette van het klooster geplaatst..

Populair in Albergen

 1. Huttenkloas Brouwerij

  Echt ambachtelijk gebrouwen bier uit Twente! Vanuit de brouwerij in Albergen brouwt Huttenkloas …

 2. De Boderie

  De Boderie is van vele markten thuis. Ontspannen overnachten en heerlijk ontbijten in de …

 3. Partycentrum Morshuis

  Voel je thuis, bij Morshuis! Een partycentrum in het hart van Albergen met een unieke mix van …

 4. Erve Vleerboer

  In de nabijheid van het kanaal Almelo – Nordhorn ligt pensionstalling en vakantiehuis Erve …

 5. Bakkerij de Bökke

  Bij Bakkerij de Bökke kun je terecht voor de lekkerste lunch producten, verse broden, banket, …

Bankje

Evenementendorp

Albergen organiseert door het jaar heen vele bekende evenementen. De eerste grote carnavalsoptocht van Twente - welke in 2020 op zondag 16 februari valt- met aansluitend een groot tentfeest, de MEGA Carnavalsparty is een van de bekendsten. Samen met de Volksfeesten rond Pinksteren en Paaspop. Daarnaast wordt elk jaar de bekende Tukkerstocht georganiseerd ( 19 april 2020). Op zandweggetjes, verharde paden, in bossen, langs heidevelden of dwars door het coulisselandschap. Ontdek en beleef zelf het mooie landschap rondom Albergen.

Happen en stappen door de mooie natuur

Happen en stappen combineert wandelen en eten. 3 gangen, 2 restaurants en een route door een prachtige omgeving. Ontdek de mooiste plekjes en geniet tussendoor van heerlijk eten bij Landhotel 't Elshuys en 't Coophuys. Een leuke manier om kennis te maken met Albergen en omgeving. Dus trek de stoute schoenen aan en stap mee van koffie tot hoofdgerecht.

Monnikspij en duif

Aan de gevel van de St. Pancratiuskerk vinden we een monnikspij en een duif, beide uitgevoerd in blauwgroen email. De lege pij symboliseert het verdwenen Antoniusklooster van Albergen, terwijl de duif laat zien dat hun geest nog volop aanwezig is in de Albergse gemeenschap. Sennema gebruikt hier blauw als de kleur van de hemel en groen als de kleur van de hoop.

Evenementen in Albergen

Huttenkloas Brouwerij

Brouwerij Huttenkloas in is 2002 opgericht in Twente, in Hengelo om precies te zijn. Deze brouwerij brouwerij brouwt Twents bier en volle krachtige smaken. Zelf noemen zij het graag 'Misdadig lekker bier', en dat heeft alles te maken met de herkomst van de naam Huttenkloas. Vroeger de meest gevreesde en beruchte struikrover en moordenaar uit Twente.

Geïnteresseerd in de brouwerij en de verhalen achter de lekkerste biertjes? Bij Huttenkloas vertellen ze je graag meer! Ervaren, zien en ruiken hoe de bieren gemaakt worden? Of wat dacht je van proeven?

'T Vossenveen

’t Vossenveen is een centrum voor kunst, cultuur & ambacht en biedt een creatieve en inspiratievolle ruimte op een prachtige locatie. In de kleurrijke galerie zijn elk seizoen kunstwerken van verschillende kunstenaars te bewonderen. Het is mogelijk een drankje te nuttigen midden in de galerie of buiten op het terras. De beeldentuin en galerie zijn vrij van entree en elke vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur geopend voor bezoekers.