Tussen de hoge akkers van de Reutemeres en de vochtige graslanden ligt het dorp Reutum. In het broekbos kun je genieten van elzen, wilgen en prachtige pinkster- en dotterbloemen. Tussen de weusten en maten wandel je over oude zandwegen. De prachtige natuur verrast je telkens opnieuw, maar ook in het dorpje is van alles te beleven. Op pad met kinderen? Bezoek dan de unieke voormalige boerderij die is omgetoverd tot speelparadijs. Op de weg langs het vergeten Almelo-Nordhornkanaal ligt een vijver die lang is gebruikt voor de reuterij: het weken van bundels vals in bronwater.

Populair in Reutum

 1. Camping de Molenhof

  Een topcamping! Waar je je niet meer druk hoeft te maken over de kinderen. Resultaat? Ouders …

 2. Bays Reutum

  Welkom.... Bie Bays! Een begrip in Twente en de gezelligste kroeg van Reutum en omstreken. …

Hert

Molen De Vier Winden

De in 1862 herbouwde molen De Vier Winden wordt in de volksmond de Weerselose Molen genoemd, veelal echter ook wel aangeduid als Kleijsen’s Möll. Hoewel de naam Weeselose molen anders doet vermoeden staat De Vier Winden in Reutum. Vanaf 1982 werd de molen beheerd door de Stichting De Molenhof Erve Kleijsen, met als bestuur o.a. de broers en zussen Kleijsen. De molen is in de zomermaanden ( mei t/m september) elke zaterdag geopend voor publiek. Van 13.30 tot 16.30 uur staan molenaars klaar om je mee te nemen in het verhaal van de molen.

Rijke natuur

Het Twentse essenlandschap is perfect wandelgebied. Je wandelt langs bosjes, heideveldjes, weilanden en akkers die omringd worden door houtwallen. Ten westen van het dorp Reutum liggen drie stukken natuurreservaat. Van noord naar zuid heten ze de Weuste Maten, het Reutumerveen en de Reutumer Weuste. De Reutumer Weuste, een oud broekbos, is een bijzonder ontdekking. Je ziet er vooral de zwarte els, maar ook de berk en zomereik. Ook menig oude boerderij valt er te bewonderen in de omgeving.

Reegeit

De dorpsgemeenschap Reutum is door alle kanten omgeven door ongerepte natuur. Toch is het de mens die steeds meer van die natuur opeist. De bronzen reegeit op de rotonde in Reutum geeft dit spanningveld weer.

verhalen & tips over Reutum

 1. Cultuur in Tubbig

  Cultuur in Tubbig: Karina Voets

  geschreven door VerhalenVerteller

Evenementen in Reutum & Haarle