1. 0/8
  '

  Lekker uit!

  De leukste tips voor in de kerstvakantie

  Het is bijna Kerstvakantie! Dit betekent een hoop gezellige dagen met lekker eten en cadeautjes. Met de familie gezellig rond het haardvuur in een prachtig huisje of met zijn tweetjes in een romantische B&B. Lekker sportief een wandeling maken door ons mooie winterlandschap. Quality time met het hele gezin. Culinair genieten in een van onze fijne restaurants. Maar ook kinderen die twee weken lang vrij zijn. Hier vind je inspiratie voor de leukste activiteiten in de gemeente Tubbergen tijdens de kerstvakantie.

 2. 8/8

  8.

  Kerst bij Watermolen Frans

  Het is Kerst bij Watermolen Frans! Zondag 22 december zijn de watermolen en de ernaast gelegen boerderij helemaal in kerstsfeer. Compleet met vuurkorven, midwinterhoorns, ezels en schapen, spinsters en mooie winterse verhalen. Ook draait de watermolen volop en wordt er koren gemalen. Kinderen kunnen marshmallows of broodjes maken bij de warme vuurkorven. Een mooi moment om een kijkje te nemen en te combineren met één van de winterwandelingen vanaf de watermolen.

  Watermolen Frans is open tussen 12.00 en 16.00 uur | Toegang is gratis | Parkeren kan bij infocentrum IJs & Es, Bergweg 8 te Mander/Vasse.

 3. 7/8

  7.

  De lekkerste kerstmarkt van Twente

  Breng zondag 22 december bezoekje aan de laatste kerstmarkt van dit seizoen in de gemeente Tubbergen. Lenferts Beef inspireert dan met een heerlijke proeverij. Daarnaast presenteert Aanstreekelijk de lekkerste producten uit de regio, neemt Ons Boer’n Erf haar beste zuivelproducten mee en wordt er live gekookt door twee koks, een echt culinair feestje dus! Proef streekproducten, neem een kijkje achter de schermen tijdens een rondleiding en kom helemaal in de kerststemming. Ook worden er voor de kinderen leuke activiteiten georganiseerd.

  De kerstmarkt is geopend van 12.00 tot 16.00 uur| Toegang is gratis | Lenferts Beef: Oldenzaalseweg 125 te Fleringen

 4. 6/8

  6.

  Turvenloop Langeveen

  Op zaterdag 28 december vindt in Langeveen alweer de zesde editie van de Turvenloop plaats. Het Thema is dit jaar ‘Leven is bewegen’. Wil je het natuurschoon van Langeveen en omgeving verkennen, dan kan dit door te kiezen voor een van de drie wandelroutes 5- 10 of 15 km. Geniet tijdens de route van het winterlandschap en lekkere erwtensoep. Hiernaast is het mogelijk mee te doen aan de hardloopwedstrijd, waarbij gekozen kan worden voor een afstand van 5 of 10 kilometer.

  • Start wandelroutes: vanaf 09.30 uur
  • Start Hardloopwedstrijd: 11.11 uur

  Start & finish: Restaurant Waaijer, Hardenbergerweg 275 te Langeveen.

 5. 5/8

  5.

  Kinderworkshops bij de Bibliotheek Tubbergen

  In de kerstvakantie worden er bij de Bibliotheek in Tubbergen weer leuke gratis workshops georganiseerd voor kinderen in samenwerking met Tetem. Geef je op via opgave@bibliothekentubbergen.nl

  30 december: Programmeer een robotje. Vanaf 10 jaar. Tijd: 13.30 - 14.30 uur.

  30 december: Bouw je eigen zoutwater auto. Vanaf 8 jaar. Tijd: 15.00 - 16.30 uur.

  4 januari: Virtual Reality. Vanaf 8 jaar. Tijd: 15.00 - 16.30 uur.

 6. 4/8

  4.

  Kerstworkshop voor kinderen

  Dit jaar organiseert de Koel'nbekke een leuke kinderworkshop in de kerstvakantie. Op maandag 23 december kunnen kinderen een eigen appeltjesboom met lampjes in elkaar knutselen in de Knutselschuur in Geesteren.

  Vooraf graag even opgeven, dit kan per mail via koelnbekke@hotmail.com of telefonisch via 06 30 20 70 79.

  Aanvang: 14.00 uur | Kosten: € 10 | Locatie: Koel'nbekke, Koelenbeekweg 13 te Geesteren

 7. 3/8

  3.

  Eagles Tribute bij DOK's

  Geniet op zaterdag 28 december van een avond uit met muziek van The Eagles. Tijdens deze nieuwe editie van Rockpodium uit Fleringen zullen de heren van The Eagles Legacy, dé Nederlandse Eagles tribute op de buhne staan. In een show van 2 uur vertelt The Eagles Legacy het muzikale verhaal van de Eagles.

  Aanvang: 21.00 uur | Locatie: DOK's, Ootmarsumseweg 245 te Fleringen | Kaarten verkrijgbaar bij DOK's a € 10.

 8. 2/8

  2.

  Midwintertocht per Oldtimerbus

  Sfeervolle midwintertocht per Oldtimerbus op 24 en 31 december door de mooie omgeving van Tubbergen en Ootmarsum. Maak onderweg kennis met de oude traditie 'midwinterhoorn blazen' en op 31 december het Carbit schieten! Onderweg kun je genieten van warme chocolademelk met slagroom en winterlekkernij.

  Aanvang: 13.30 uur | Opstappen bij de kerk in Fleringen | Opgave via info@nostalgischrijden.nl

 9. 1/8

  1.

  Midwinterhoornwandeling

  Geniet zondag 30 december al wandelend van het schitterende glooiende essenlandschap van Vasse en omgeving. Voor iedereen is deze wandeling een mooie gelegenheid om even lekker uit te waaien en te genieten van deze prachtige omgeving en het aloude gebruik van de midwinterhoorns.

  Start en finish: Cafe-Restaurant Tante Sien in Vasse | Starttijd: Tussen 10.30 en 14.00 uur | Kosten: €3, leden KWBN €2, Kids €1,50

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Seizoen tips

  De leukste tips om te doen voor de maand september in en rondom Tubbergen!

  Geschreven door Corine
 2. Natuur

  Ontdek het Springendal

  Geschreven door Corine
 3. Kids

  11 tips voor kids bij goed & slecht weer, zo verveel je je nooit deze vakantie!

  Geschreven door Corine
 4. Seizoen tips

  De leukste tips om te doen voor de maand augustus in en rondom Tubbergen!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter