Glansrijke verteller

Café-Bierlokaal Morshuis en Pakhuis Twente mag je beslist niet missen!

Geschreven door

News-Outside

Leestijd 2 minuten 1380 x bekeken

Café-Bierlokaal Morshuis, gelegen aan de Ootmarsumseweg in Albergen, is een breed georiënteerde horecagelegenheid die bestaat uit een café en een zalencentrum. Er zijn liefst 13 tapkranen en meer dan 100 soorten bier op fles.

Het is zeer de moeite waard hier even te stoppen voor een hapje en een drankje. Maar ook om te luisteren naar Edward Morshuis, die - als vierde generatie - de eigenaar is. Hij weet altijd mooie verhalen en anekdotes te vertellen over Twente en met name over Albergen.

Pakhuis Twente, de bierwinkel annex slijterij, is onderdeel van Morshuis en is sinds 2020 gevestigd in het voormalige Rabobank-gebouw. Pakhuis Twente is opgezet door Edwards broer Marc, die hier zijn ei als bierkenner en -liefhebber volledig kwijt kan. Hij heeft een assortiment speciaal-bieren opgebouwd waar heel bier-minnend Nederland jaloers op is, variërend van een doordrink-biertje van drie euro tot een wel heel bijzonder collectorsitem van 150 euro. Er zijn standaard zo’n 1500 bieren op voorraad en wekelijks worden ruim 100 nieuwe bieren toegevoegd aan het assortiment. Met zo’n 20 verschillende brouwers in de regio ontbreekt een groot aanbod heerlijke Twentse biertjes uiteraard niet.

Edward(L) en Marc(R)
Edward(L) en Marc(R)

Kortom, bij Pakhuis Twente is zoveel keuze dat er voor iedereen wel een lekker speciaal bier is te vinden. De entourage maakt een bezoek nog meer de moeite waard: de originele bankkluis is nog in gebruik voor de echt speciale bieren en ook de heuse ‘Bierkeller’ voor de Duitse bieren is zeker een aanrader. Echte bierliefhebbers mogen tijdens een bezoek aan de regio Pakhuis Twente dus beslist niet overslaan!

Bij Marc en Gabrielle in de winkel is het altijd gezellig. Daarbij hoort ook de mogelijkheid om wat lekkers te proeven. Wat je als bezoeker zeker een keer moet proberen, is hun huisdrankje: het Tukkertje. Dit is een heerlijke, zachte babbelaar-likeur met 20% alcohol, gemaakt van romige likeur met de smaak van karamel en een vleugje vanille. Het Tukkertje is perfect geschikt als smakelijke herinnering aan Twente maar ook als origineel cadeau.

www.morshuis.nl / www.pakhuistwente.nl

Deel dit artikel met vrienden

News-Outside

News Outside is een partner van Toeristisch Glinsterend Tubbergen en brengt ieder jaar de recreatiekrant uit.

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Kunst & cultuur

  De Twentse Verlichte Carnavalsoptocht in Tubbergen

  Geschreven door Corine
 2. Winkelen

  Op bezoek bij de buren: de Weerselose Markt

  Geschreven door Corine
 3. Winkelen

  Op naar de Kringloop in Tubbergen!

  Geschreven door Corine
 4. Kids

  Restaurants met speeltuinen in Tubbergen en omgeving!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter