Lekker uit!

Valentijnsdag 2023

Geschreven door

Corine

Leestijd 5 minuten 612 x bekeken

Oh L´Amour! Het is alweer bijna Valentijnsdag. De dag om de liefde net iets extra te vieren! Of te verspreiden. De één vindt het commercie, de andere geweldig: maar even stilstaan bij liefde voor je partner, beste vriend(in), familie, buurvrouw en kinderen is natuurlijk altijd een goed idee. Om de liefde te vieren delen we graag wat tips voor in de gemeente Tubbergen! (Foto hieronder © Droste's Twente).

Droste's Twente

Liefde gaat door de maag

Tja, hoe je het ook went of keert: liefde gaat vaak toch echt door de maag. Gelukkig staan veel restauranteigenaren klaar om jou en je geliefde met open armen te ontvangen! Wat dacht je bijvoorbeeld van het Droste's Valentijnsdiner? Ontvang een smakelijk aperitiefje, het voorgerecht deel je samen, het hoofdgerecht is lekker voor jezelf en eindigen doe je uiteraard met een liefdesdessert en koffie. Klinkt goed toch?

Knus op een bankje bij Restaurant Vinck
Knus op een bankje bij Restaurant Vinck

Bij Restaurant Vinck hebben ze fijne zitjes met gezellige bankjes waar je lekker tegen elkaar aan kan kruipen. Dat is wel net zo fijn op de meest verliefde dag van het jaar! Geniet van de lekkerste gerechten met de mooiste wijnen en boek deze Valentijnsdag een plekje voor lunch of diner.

Ben je gek op verrassingen? Neem dan als verrassing je partner mee naar 't Oale Roadhoes. Wat er op het menu staat? Dat is een verrassing! Voor €39,50 proef je het 3-gangenmenu. En het zal vast geen verrassing zijn, maar wij gaan ervan uit dat het verrassend lekker is ;).

Heb je zin om op een Zuid-Amerikaanse manier de liefde te vieren? Reserveer dan een tafeltje bij Ribhouse Texas Geesteren! Het restaurant wordt helemaal romantisch aangekleed en naast de gewone menukaart hebben ze ook een smakelijk 'Valentine Sharing' menu voor de tortelduifjes bedacht.

Nieuwsgierig naar andere restaurants? Klik dan hier voor een overzicht!

High-tea van Chef's Tafel in Tubbergen
High-tea van Chef's Tafel in Tubbergen

Sweet Sweet Love

Ben jij gek op deze zoete liefdesdag? Hoor je sowieso bij Team Zoetigheden? Kies dan voor de Valentijns High Tea bij Chef's Tafel die je kan afhalen op zondag 12 februari. De hightea bestaat uit verschillende hartige én uiteraard zoete lekkernijen en kost €19,50 per persoon. Zet een lekker kopje thee en maak er een mierzoete dag van! Reserveren kan door te appen of bellen met Anouk (06-52462931)

De leukste uitjes met je lief

Herinneringen maken is uiteindelijk vaak nog meer waard dan een mooie ketting, een lekker luchtje of een bos bloemen. Ga er samen een dag(deel) op uit! Verras je Valentijn bijvoorbeeld met kaartjes voor het gaafste rockfestival van Twente: Rock am Esch. Op zaterdagmiddag 11 februari gaan de kaarten namelijk in de verkoop! Een leuk cadeau om te geven, maar ook om te krijgen. Wie weet sta jij samen met je liefde of beste vriend(in) uit je dak te gaan in Tubbergen deze zomer!

Samen naar © Rock am Esch!
Samen naar © Rock am Esch!

Of wat dacht je ervan om op pad te gaan met een picknickmand vol lekkers en een leuk voertuig van Actief Twente? Ga romantisch touren in de TukTuk, stap op ee e-puch en rijd van restaurant naar restaurant, stap zodra het iets beter weer is samen in een kano of maak bijvoorbeeld gebruik van de Valentine special van Actief Twente en ga met z'n tweetjes op de tandem. Samen op de tandem is toch het toppunt van romantiek?

Hand in hand

Gaan die voertuigen je nou allemaal te snel, dan kan je natuurlijk ook gewoon kiezen voor een stevige wandeling. Tijdens het wandelen maakt je lichaam hele fijne stofjes aan, zoals endorfine en serotine. Daarnaast zorgt wandelen voor het dalen van je stresshormoon cortisol. Resultaat? Een blij en ontspannen gevoel! Wanneer je samen met je geliefde voor een stevige wandeling kiest, weet je dus sowieso dat je ontspannen terugkomt. En in de tussentijd komen vaak de mooiste gesprekken naar boven. Wat ook leuk is, om elkaar eens andere vragen te stellen dan normaal. Denk bijvoorbeeld eens aan vragen zoals:

  • Wie of wat heeft je leven veranderd?
  • Welk compliment is je altijd bijgebleven?
  • Wat zal je nooit opgeven?

Ontdek hier alles over wandelen in Tubbergen!

Samen wandelen in de natuur
Samen wandelen in de natuur

Winkelen & Wellness

Er zijn nog honderden andere mogelijkheden om je geliefde te verrassen. Een rijke bos bloemen, chocolade (!), lekkere wijn & delicatessen voor een gezellige borrel samen op de bank, een ouderwetse handgeschreven brief, een fijn luchtje, of wat dacht je van een nieuw lingeriesetje? Mocht je voor een cadeau gaan, duik dan nog even het centrum van Tubbergen in voor wat leuks!

Spaboerderij Nutter
Spaboerderij Nutter

Denk je nou, mijn partner kan wel wat diepe ontspanning gebruiken? Dan is een cadeaubon voor een wellnessdag of behandeling altijd van harte welkom. Rode koontjes van de sauna, helemaal soezelig naborrelen met een wijntje en een hapje: menig vrouw óf man maak je hier heel gelukkig mee! Kies bij de Kroesweffer of Spaboerderij Nutter voor de fijnste massages, behandelingen (hallo magnesiumboost!) of ga bijvoorbeeld samen stomen in de hooioven.

Romantische overnachting

Ssst, hoor je dat? Hoe de regen zachtjes tegen het tentdoek of het raam tikt? Samen rustig wakker worden, croissantje erbij, ontbijtje op bed zelfs? Een nachtje weg samen is natuurlijk ook altijd een goed idee! Kom tot rust in een andere omgeving, en combineer al het bovenstaande. Maak samen een wandeling en kom tot goede gesprekken, reserveer een diner bij één van onze restaurants en verras elkaar met persoonlijke & verrassende cadeaus! Zoet hé? Gelukkig barst het in gemeente Tubbergen van de overnachtingslocaties. Een knusse B&B, een luxe vakantiehuisje, een safaritent: de keuze is reuze!

Ontbijt op bed
Ontbijt op bed

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Corine deelt de leukste tips, highlights, hotspots en leukste verhalen van regio Tubbergen!

Meer verhalen uit Tubbergen

  1. Kunst & cultuur

    De Twentse Verlichte Carnavalsoptocht in Tubbergen

    Geschreven door Corine
  2. Winkelen

    Op bezoek bij de buren: de Weerselose Markt

    Geschreven door Corine
  3. Winkelen

    Op naar de Kringloop in Tubbergen!

    Geschreven door Corine
  4. Kids

    Restaurants met speeltuinen in Tubbergen en omgeving!

    Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter