Natuur

Picknicken in Twente

Geschreven door

Corine

Leestijd 4 minuten 766 x bekeken

Picknicken in Twente is heerlijk, maar picknicken in de regio van Tubbergen is buitengewoon heerlijk! Met zo'n mooie achtertuin als 't Springendal, houtwallen, akkers, coulisse landschap, bos en heide kan je altijd wel een plekje vinden op je picknickkleedje neer te leggen en te genieten van de heerlijke natuur.

Ontdek de betoverende picknickplekken in en rondom Tubbergen!

Als je op zoek bent naar een ontspannen en sfeervolle buitenactiviteit, is picknicken in de regio Tubbergen een goede keuze! Gelegen in het schilderachtige Twentse landschap van Nederland, biedt Tubbergen een overvloed aan prachtige picknickplekken waar je kunt genieten van de rust, de natuur en heerlijk eten. We zetten een aantal van onze favoriete locaties op een rij, maar vergeet niet: eigenlijk zijn alle plekken in het buitengebied van Tubbergen de ideale locatie om jouw picknickmand uit te pakken!

Het sfeervolle Springendal

Het Springendal, deels gelegen in Ootmarsum en deels in Tubbergen, is één van de meest geliefde natuurgebieden in de regio. Met zijn uitgestrekte bossen, glooiende heuvels en kabbelende beekjes, biedt dit gebied een idyllische omgeving voor een picknick. Kies een mooie plek aan de waterkant van de beekjes of onder een schaduwrijke boom en geniet van de rust en stilte om je heen. Waarschijnlijk vanzelfsprekend, maar neem het afval van je picknick mee naar huis en houdt het gebied schoon. Wel zo fijn voor de volgende liefhebber van de schone natuur!

Springendal
Springendal

De uitgestrekte heidevelden van het Manderheide

Het Manderheide natuurgebied is een geweldige plek voor natuurliefhebbers die willen genieten van een picknick midden in een prachtig heidelandschap. Met zijn uitgestrekte paarse heidevelden, kronkelende wandelpaden en rustige sfeer, biedt dit gebied een ideale setting voor een ontspannen picknickavontuur. Kies een plek met uitzicht op de heide en laat je betoveren door de schoonheid van de natuur om je heen. Ook leuk om dit te combineren met een stevige wandeling! Lekker eten smaakt altijd nog beter na wat inspanning toch? Ontdek wandelroutes in en rondom het buitengebied van Tubbergen!

Dal van de Mosbeek
Dal van de Mosbeek

DAL VAN DE MOSBEEK

Wat een rijkdom: het Dal van de Mosbeek! Onderdeel van het eerder al benoemde Springendal. Het bijzondere bronnenlandschap en de ligging van de stuwwal zorgt voor mooie doorkijkjes, een rijke natuur en onderweg kom je genoeg bankjes of veldjes tegen waar je kan neerploffen om te genieten van al het lekkers dat je bij je hebt. Als je zin hebt om een leuk toeristisch dorpje aan te doen, dan heb je geluk! Dal van de Mosbeek ligt namelijk ten noorden van Vasse. Bezoek het gezellige kleine centrum en drink een welverdiende borrel op het terras! Wat trouwens ook leuk is bij Dal van de Mosbeek, is een bezoek te brengen aan de watermolens. Je loopt via een leuk tussendoor pad van Watermolen Frans naar Watermolen Bels (staat aangegeven!). Als je picknickmand leeg is, geen probleem. Bij Watermolen Bels kan je plaats nemen op een gezellig terras waar de kipjes rondscharrelen of, mocht de temperatuur wat minder zijn, schuif je binnen lekker knus voor de haard.

Aardbeien plukken
Aardbeien plukken

Picknicken met streekproducten

Als je dan gaat picknicken, is het wel het allerlekkerste om de smaak van onze streek te proeven. Laat de zintuigen maar overuren maken! Terwijl je luistert naar de vogeltjes en de wind die door de bomen gaat, terwijl je het groene gras ziet en de frisse lucht ruikt, proef je de smaak van Twente met bijvoorbeeld versgeplukte aardbeien van de Manderveense Aardbei, een plakje kaas van Kaasboerderij 't Hoepel, versgetapte melk van Melktap Erve Scholten, in het seizoen de asperges van aspergeboerderij Natuurlijk Mander, of wat dacht je bijvoorbeeld van een Huttenkloas biertje uit Albergen? Dit is nog maar een kleine greep uit de streekproducenten. Duidelijk verhaal wel: Tubbergen en omstreken is een paradijs voor fijnproevers en liefhebbers van lokale smaken!

Kom gezellig picknicken in Tubbergen dus. Vergeet geen goede gast te zijn, dus neem je rommel mee, maak niets stuk, blijf op de paden en heb respect voor de dieren, natuur & landschap. Fijne picknick gewenst!

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Corine deelt de leukste tips, highlights, hotspots en leukste verhalen van regio Tubbergen!

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Kids

  Restaurants met speeltuinen in Tubbergen en omgeving!

  Geschreven door Corine
 2. Winkelen

  Op bezoek bij de buren: de Weerselose Markt

  Geschreven door Corine
 3. Winkelen

  Op naar de Kringloop in Tubbergen!

  Geschreven door Corine
 4. Route-tips

  Bijzondere route: de Bronnenroute door Het Springendal

Tip je vrienden

facebook twitter