Kunst & cultuur

Glaskunstroute: ga op ontdekkingstocht

Geschreven door

Marleen

Leestijd 1 minuten 2276 x bekeken

Wanneer je Tubbergen zegt, zeg je glaskunst. Een van de redenen dat de VVV Tubbergen in samenwerking met Stichting Glasrijk een Glaskunstroute heeft ontwikkeld in 2016.

Deze 50 kilometer lange route voert je langs het grensgebied bij Mander en Vasse, maar ook richting Reutum, Fleringen en Geesteren. En is tot nu toe de enigste glaskunstroute in ons land!

Maar liefst dertien kunstenaars werkten mee aan dit bijzondere initiatief. En hebben objecten gemaakt die elk een onderdeel van glas hebben en zeer divers van aard zijn. De route kan zowel met de auto als fiets gereden worden en is zeker een aanrader. Op informatiebordjes bij de kunstobjecten kom je meer te weten over het verhaal achter het kunstobject.
Ontdek alle kunstobjecten, verscholen op dertien locaties in het mooie buitengebied van Tubbergen en laat je verrassen. Start de route op het centrumplein in het dorp Tubbergen. Download de route gratis via InTubbergen.

Koraal
Koraal

Wandel de verkorte kunstroute in het centrum van Tubbergen

In het centrum van Tubbergen zijn ook diverse glasobjecten te zien, zowel buiten als binnen in onder andere het gemeentehuis, het CHIEC en de Sint Pancratius Basiliek met haar prachtige glas-in-loodramen van de vijf generaties glazeniersfamilie Nicolas. Buiten zijn glasobjecten te bewonderen in een viertal glasvitrines aan de Grotestraat en in staptegels in enkele winkelstraten van het dorp.

The Spy Who Loves me in Reutum
The Spy Who Loves me in Reutum

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Kunst & cultuur

  De Twentse Verlichte Carnavalsoptocht in Tubbergen

  Geschreven door Corine
 2. Winkelen

  Op bezoek bij de buren: de Weerselose Markt

  Geschreven door Corine
 3. Winkelen

  Op naar de Kringloop in Tubbergen!

  Geschreven door Corine
 4. Kids

  Restaurants met speeltuinen in Tubbergen en omgeving!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter