Bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek

De Mosbeek stroomt door één van de mooiste gebieden van Nederland. Hier vind je glooiende heuvels, eeuwenoude watermolens en bijzondere dieren en planten. Het bezoekerscentrum van Landschap Overijssel in dit prachtige stukje Twente is een perfect uitvalsbasis voor wandelingen, fietstochten en activiteiten.

Infocentrum IJs & Es

In Infocentrum IJs & Es kom je meer te weten over de bijzondere ontstaansgeschiedenis van Noordoost-Twente. Geloof het of niet, maar op deze grond bevond zich miljoenen jaren geleden een reusachtige gletsjer, een droge woestijn, een tropische zee en dampende moerassen. Later hebben ook mensenhanden hun invloed gehad op het gebied. Kom het ontdekken in Infocentrum IJs & Es en maak kennis met de oorsprong van de Mosbeek!

Watermolen Frans

De Mosbeek heeft ons nog meer te vertellen; namelijk over watermolens en hun molenaars. Het waterrad van Watermolen Frans wordt al meer dan 300 jaar aangedreven door het water uit de beek. In Watermolen Frans zijn elke zondag vrijwilligers aanwezig om je welkom te heten en je de molen te laten zien. Als de molen open is kun je ook een bezoekje brengen aan de Winkel van Frans. Zelf eens een velletje papier scheppen of een handje graan malen? Dat kan ! Bovendien organiseren we hier regelmatig leuke activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen. Bezoek bijvoorbeeld onze oogstdag of kom met de kinderen uilenballen uitpluizen.

Watermolen Bels

Ook Watermolen Bels is een bezoek waard. De watermolens Frans en Bels staan op een steenworp afstand van elkaar. Hun raderen draaien op hetzelfde water uit de Mosbeek.

Of bekijk de website www.landschapoverijssel.nl/gebieden/bezoekerscentrum-dal-van-de-mosbeek

Openingstijden

Watermolen Frans: iedere zondag 12.00 - 16.00 uur
Watermolen Bels & infocentrum: zie openingstijden Restaurant Watermolen Bels


contactinformatie

Tip je vrienden

facebook twitter