Glasobjecten in centrum Tubbergen

In het centrum van Tubbergen zijn ook diverse glasobjecten te zien, zowel buiten als binnen in onder andere het gemeentehuis, het CHIEC en de Sint Pancratius Basiliek met haar prachtige glas-in-loodramen van de vijf generaties glazeniersfamilie Nicolas.

Buiten zijn glasobjecten te bewonderen in een viertal glasvitrines aan de Grotestraat aan de zijde van 't Oale Roadhoes. In de vitrines wordt door vrijwilligers van Glasrijk Tubbergen een halfjaarlijks wisselende collectie getoond.

Glazen staptegels

De glazen staptegels, in de bestrating van de ‘stegen’, leiden de passanten naar het plein en naar de Grotestraat. De eerste serie van 8 staptegels zijn in oktober 2015 gelegd met daarin glaskunst van Diego Semprun Nicolas en die staptegels leiden naar de basiliek. De 2e serie vind je in de steeg die loopt van de Waldeckstraat naar de Grotestraat. De glaskunstwerken van de Tubbergse glaskunstenares Ellen Kleine Schaars worden bij Combiglas in Geesteren opgenomen in een stevig en stroef glazen omhulsel en dat geheel is vervat in een roestvast stalen bak.

Of bekijk de website www.glasrijk.nl

contactinformatie

 

Grotestraat
Tubbergen

Tip je vrienden

facebook twitter