Het Springendal

Wonderschoon: natuurgebied Springendal in Tubbergen! Kabbelende beekjes, kleurige heidevelden, lommerrijke bossen. De titel ‘Tuin van Nederland’ begrijp je meteen wanneer je hier wandelt of fietst.

In het hart van het gastvrije Twente ligt het 365 hectare grote natuurgebied “het Springendal”. Met lommerrijke bossen, kleurige heidevelden, fraaie beekdalen en schitterende fiets- en wandelpaden.

Schilderachtige kwelvijvers, watervalletjes en smalle beekjes midden in het bos zorgen voor een romantische aanblik. Heuvels, weilanden, meertjes, hooilanden, heide en historische boerderijen maken het plaatje compleet. Doordat het gebied niet toegankelijk is voor gemotoriseerd verkeer is het heerlijk rustig. De uitgestrekte bossen en pittoreske dorpjes vragen dan ook om een lange fiets- of wandeltocht.

Met oeroude grafheuvels, een oude wasserij, de donkerste plek van Overijssel en twee oude watermolens dichtbij. Twente op zijn mooist. Vanaf het Springendal kun je starten met verschillende fiets- en wandelroutes.

Startpunt Brandtoren

Vanaf de Brandtoren leiden verschillende routes naar het Springendal, een idyllische plek met bos, kabbelende beekjes, bronnen en kwelvijvers. Dankzij het zuivere water vind je hier bijzondere planten én de zeldzame beekprik, een palingachtig visje. De rustgevende route Nutter- en Hezingeres loopt door een glooiend open landschap met wei- en hooilanden, zandwegen en mooie historische boerderijen. De langste route voert je langs de molens van Bels en Frans en door de Paardenslenkte. Door deze ondiepe stuwwal werden vroeger paarden het gebied in- en uit gesmokkeld. Nu grazen er schapen en zie je soms de zandhagedis wegschieten.

  • Hooidijk/Brandtorenweg, Hezingen (Keuzepunt E65).

Routes

Parkeer je auto op een van de parkeerplaatsen en ontdek de leukste routes:

Bronnenroute (4,7 km) Heideroute (3,2 km) Sprengenroute (4,1 km)

contactinformatie

 

Brandtorenweg 4
Hezingen

Tip je vrienden

facebook twitter