Natuur

Trek de ‘steffel’ (Twents voor laarzen) aan en ontdek ons bijna on-Nederlands landschap. In de natuurgebieden ’t Springendal en de Manderheide kun je zo heerlijk struinen. Van kronkelende bospaadjes, tot open heide met een warme paarse gloed. Je raakt nooit uitgekeken.

Bewegen in de natuur

Dat wandelen, of überhaupt bewegen, goed voor je is dat weten we allang. Maar de combinatie met in de natuur zijn en naar de natuur kijken, heeft helemaal een belachelijk goed effect. Een aantal voordelen zijn bijvoorbeeld het verhoogde serotonine-gehalte dat door groene landschappen verhoogd word. Serotonine, ook wel beter bekend als gelukshormoon, is een belangrijke neurotransmitter. Deze neurotransmitter werkt kalmerend op onze stemmingen en emoties en kan zelfs slapeloosheid voorkomen. En in de tijden van stress waar we nu in leven, is dit geen overbodige luxe! Nou is goed slapen ook van belang (kom eens overnachten in Tubbergen!), maar het is goed om te weten dat een wandeling door de natuur bevordelijk kan werken. In het kader van Bruto Twents Geluk zitten we hier in de omgeving van Tubbergen helemaal goed, want groen, groener, groenst is het hier! En al dat groen laat ons gelukshormoon stijgen. Hoera!

Adem in, adem uit

Neem even een teug verse frisse lucht terwijl je in het bos loopt. En neem dit ook eens een keer heel bewust in de stad. Je merkt verschil hé? Dat komt doordat verse lucht meer zuurstof bevat. Iedereen weet dat zuurstof van levensbelang is, maar de mate van zuurstofrijkheid van jouw bloed, zorgt er ook voordat dat je lijf beter z'n werk kan doen. Zich beter kan ontdoen van afvalstoffen en zooi. Zo blijft de zuurtegraad van je lichaam in balans en ja: balance is the key. Ying & Yang. Rust & regelmaat. Wandelen & natuur in Tubbergen dus!

Activitatie van je brein

Het is tijd om je hersencellen aan het werk te zetten. Om je brein en geest te triggeren. Om je zintuigen te stimuleren! Als je buiten wandelt lijkt het allemaal extra binnen te komen. De heerlijke geur van het bos, de verse bloemen. Je handen die door de blaadjes glijden. Je oren die de takjes onder je voeten horen kraken. Net als het kabbelende beekje verderop. Wandelen in de natuur bij Tubbergen zorgt gewoon voor dat extra stukje beleving. En wie fitte hersencellen heeft, beschikt over betere cognitieve vaardigheden zoals reactiesnelheid en concentratie. Naast dat wandelen & bewegen in de natuur dus een opsteker is voor je fysieke lijf, geeft het ook een mentale boost! Energieker & vrolijker dus. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de effecten van de vitamine D die je opdoet als je buiten (in de zon) loopt. Je kan het natuurlijk kopen in een potje, maar gewoon in de natuur opdoen is beter. En gratis! Met de aanmaak van vitamine D3 bevorder je jouw metabolisme, de gezondheid van je botten, verbetert het immuunsysteem, verhoogt endorfine productie en het helpt je beter slapen.

Samenvattend: wandelen in het groene landschap rondom Tubbergen, Vasse Springendal & Manderheide, verhoogt je serotineniveau, je vitamine D level, het activeert je brein, zet je zintuigen aan het werk en dit draag allemaal bij aan je Bruto Twents Geluk level. Waarvan akte! Wandelschoenen aan en gaan dus.