Aspergeboerderij Natuurlijk Mander

Asperges oftewel 'de koningin der groenten' wordt in Twente geteeld in het buurtschap Mander in de gemeente Tubbergen. In het seizoen koop je in de landwinkel van Aspergeboerderij Natuurlijk Mander de lekkerste asperges!

In het aspergeseizoen is de landwinkel 7 dagen per week geopend van 09:00 tot 18:00 uur. Het officiƫle aspergeseizoen start ieder jaar op de tweede donderdag van april, maar is wel afhankelijk van de temperatuur in het land. Tip dus: volg ze op Facebook zodat je op de hoogte bent van het laatste nieuws! Het einde van het seizoen is elk jaar op 24 juni (Sint Jan).

In de winkel tref je naast de geschilde en ongeschilde AA-lkasse witte asperges ook andere aritkelen zoals speciale beenham, eieren, bijpassende saus/soep en aspergewijnen!

Asperges, "de koningin der groenten"

Hoe telen ze hier nou witte asperges?

Van de witte asperge oogst men de jonge witte malse stengels nog voor ze boven de grond komen. Daarom moet men dus bij de teelt van witte asperges de grond ophogen ter plekke van de planten, de zogenaamde asperge-ruggen.

Men snijdt de asperges dus diep in het bergje zanderige grond af op het moment dat het kopje van de asperge uit de grond wil komen. Men ziet dan wat barstjes in de grond komen.

Vandaar dus dat de teelt van groene asperges gemakkelijker is: men hoeft geen verhoging van zanderige grond te maken, de asperges oogst men gewoon vlak-velds zonder asperge-rug, op het moment dat ze ver genoeg boven de grond is gekomen. De zanderige grond in Mander in de gemeente Tubbergen leent zich ook voor de asperge teelt.

Of bekijk de website natuurlijkmander.nl/

Openingstijden

15 apr - 24 jun

maandag 09:00 - 18:00
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 18:00
vrijdag 09:00 - 18:00
zaterdag 09:00 - 18:00
zondag 09:00 - 18:00

25 jun - 14 apr

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag gesloten
donderdag gesloten
vrijdag gesloten
zaterdag gesloten
zondag gesloten

contactinformatie

Tip je vrienden

facebook twitter