De Manderveense Aardbei

Misschien wel het meest vruchtbare stukje grond van Twente: ontdek de Manderveense Aardbei! Kom zelf vruchten plukken, maak een ritje door de drive-in of geniet op het terras van al hun lekkers.

De Manderveense Aardbei is het bedrijf van de familie Hindriksen in Manderveen en staat in het teken van aardbeien. Dat wordt in één oogopslag duidelijk als je het erf oprijdt. Onder de parasols op het terras staan zitjes met vrolijke aardbeienkussentjes.

Het koffieschuurtje, waar de familie gasten ontvangt, is voorzien van aardbeien- gordijntjes en op de koffiebekers staan... aardbeien. In het koffieschuurtje of het prachtige terras kunt u terecht voor een beker koffie of thee, smoothie of wafel met verse aardbeien en slagroom, of een andere heerlijke versnapering. Wat dacht u van echt boerenijs met aardbeien, aardbeien gedoopt in chocolade of zelfgemaakte saus? Ideaal om even uit te rusten na een lange fiets- of wandeltocht.

Als je verder het erf op loopt, ziet je dat de aardbeien niet in de grond worden geteeld, maar op een milieu-vriendelijke manier in veenbalen op stellingen die ongeveer 1.20 meter hoog zijn, zodat er staande kan worden geplukt.Door zo te telen blijven de aardbeien schoon van zand en stro. Ook van regen en wind hebben ze geen last, want tijdens de pluk worden er regenkappen overheen getrokken.

Zelfpluk

Vanaf juni tot en met september kan je hier zelf aardbeien plukken. Het aanbod is afhankelijk van het weer en het aantal gasten dat die dag is geweest. Alleen op reservering!

Er wordt geteeld met het ras Elsanta, deze aardbei is heerlijk van smaak en zeer geschikt voor de inmaak. Ook kunt u er lekkere jam of saus van maken.

Streekproducten

In de knusse streekproductenwinkel kan je dagelijks producten uit de streek,(seizoen)aardbeien en andere vruchten kopen. Daarnaast vindt je er zelfgemaakte jam, sauzen en andere gerelateerde producten. Op zoek naar een cadeau? Stel met de aardbeitoppers een leuke mand vol met streekproducten samen!

Of bekijk de website demanderveenseaardbei.nl/

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag gesloten
donderdag gesloten
vrijdag gesloten
zaterdag 12:00 - 17:00
zondag 12:00 - 17:00

Drive-in 12.00-17.00
Terras 12.00-17.00


contactinformatie

voorzieningen

Type
  • Natuur
Toegankelijkheid
  • Drempelvrij
  • Rolstoel beschikbaar
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Voorzieningen voor scootmobiel
Ligging
  • Landelijk gelegen
Wifi
  • Gratis Wifi

Tip je vrienden

facebook twitter