1. 0/11
  '

  Seizoen tips

  De leukste tips om te doen voor de maand augustus in en rondom Tubbergen!

  Geschreven door

  Corine

  Wat is er allemaal te doen in Tubbergen en omstreken in augustus? Wij hebben hier een aantal tips voor je op een rij gezet! Geniet van de zomer in ons prachtige stukje Twente.

 2. 11/11

  11.

  Schröder Masterclas (19-08 t/m 22-08)

  Halverwege augustus verandert het Raadhuisplein in het centrum van Tubbergen tot een piste. Schröder Masterclass is dan ook een echt beeldbepalend evenement! Tijdens dit unieke springconcours zullen de uit Tubbergen afkomstige springruiters en broers Wim, Ben en Gerco Schröder hun krachten meten met een aantal gerenommeerde springruiters! Op een unieke locatie in het midden van Tubbergen, volle tribunes, genieten velen van deze prachtige paardensport.

 3. 10/11

  10.

  Fiets4daagse Tubbergen

  Ben je gek op Twente? En zit je graag op de fiets? Dat komt goed uit in augustus, want naast dat je onze omgeving op eigen houtje kan ontdekken kan je ook deelnemen aan de georganiseerde Fiets4daagse van SBN! Van dinsdag 8 augustus tot en met vrijdag 11 augustus worden dagelijks routes gefietst van 30, 45 of 60 kilometer, door het mooie Noordoost-Twentse coulisselandschap. Je kan zowel voor vier dagen als voor elke dag afzonderlijk inschrijven

 4. 9/11

  9.

  Bezoek het Groot Twents Maisdoolhof! (16-07 / 17-09)

  Lekker in de buitenlucht bewegen en in de natuur zijn: ga op zoek naar de grote uitkijktoren in het maïsdoolhof! Erg leuk om te doen en nog gezond ook. Onderweg zijn er niet alleen de vele kruisingen en doodlopende paden om te bedwingen, maar leiden de antwoorden van de speurtocht ook naar de oplossing van een mysterie!

 5. 8/11

  8.

  Rock Am Esch - 26-08

  Een bijzonder en uniek zomers festival net buiten de rand van Tubbergen. Het indrukwekkende programma bevat meerdere (cover)bands uit onze gemeente. Het is dan ook dé plek om op een ontspannen en inspirerende plek de zomer te vieren! Live muziek, vunzige gitaren en koud bier; liefhebbers van gezelligheid en rockmuziek kunnen hun hart weer ophalen!

 6. 7/11

  7.

  Trekkertrek

  Liefhebbers van trekkers, opgelet! Op zondag 13 augustus organiseert het Agrarisch Jongeren Kontakt (AJK) weer haar gezellige trekkertrek evenement. Het evenement zal plaatsvinden op een perceel aan de Schouwdijk te Tubbergen. Doel? Om zo ver mogelijk de sleepwagen voort te trekken over een baanlengte van 100 meter. Sowieso spectaculair dus om naar te kijken!

 7. 6/11

  6.

  Kom bloemen plukken!

  Heb je ook zin in een vers en zelf samgensteld bosje bloemen? Breng dan een bezoek aan de Twentsche Bloemenpluktuin! Meteen naast het Groot Twents Maïsdoolhof vindt je deze mooie bloementuin. Prachtige snijbloemen in alle kleuren zorgen voor een vrolijk boeket. De bloeiseizoenen van deze soorten wisselen elkaar af, zo ziet de bloementuin er iedere week anders uit!

 8. 5/11

  5.

  Rondje Tuinen Twente - 12 & 13 augustus

  In Twente hebben we de mooiste tuinen! En weet je wat zo leuk is? Sommige eigenaren openen deze zomer speciaal hun eigen privétuinen voor geïnteresseerd publiek! Elke tuin kent z'n eigen charme en ze zijn door middel van een leuke route aan elkaar verbonden. In het weekend van 12 & 13 augustus kan je ze bekijken!

 9. 4/11

  4.

  Weerselose Markt - Elke zaterdag in augustus

  Of je de Weerselose Markt nu een Retromarkt noemt, een warenmarkt, een vrijmarkt of vlooienmarkt: er zijn in ieder geval honderden kramen en standplaatsen die je graag verwelkomen met een grote diversiteit aan artikelen. Leuke accesoires, vintage kleding, die ene LP die je al lange tijd zoekt: kom als bezoeker gezellig langs op zaterdagochtend tussen 08:30 en 14:00 uur. Entree kost zaterdags 1,50 per persoon.

 10. 3/11

  3.

  Breng een bezoek aan de Manderveense Aardbei

  Zelf je aardbeien plukken bij de Manderveense Aardbei is een super leuke tip! Niks smaakt zo lekker als vers fruit van de vruchtbare grond in Mander. Let wel op: je moet reserveren om te plukken. Op het terras geniet je verder van wafels met aardbeien, ijs met aardbeien, en ga zo maar door. Nomnomnom! Eet smakelijk!

 11. 2/11

  2.

  Bij de buren: Stiftfestival!

  Bij onze buren in Weerselo kan je van 19 t/m 27 augustus genieten van het Stiftfestival. De 19de editie van het Stiftfestival staat in het teken van een reis rond de Middellandse Zee. Met A Mediterranean Voyage wordt de bezoeker meegenomen langs een rijke geschiedenis en vele muziekklanken, van Cádiz tot Caïro en van Turkije tot Sicilië. Het negendaagse klassieke muziekfestival in Twente verbindt traditie met innovatie en jonge talenten met topmusici!

 12. 1/11

  1.

  Zwemmen

  Het is dan wel geen buitenbad, maar het is heerlijk zwemmen bij de Vlaskoel! Ben je wel op zoek naar een buitenbad tijdens dit warme weer? Kies dan voor Buitenbad Uelsen in Duitsland! Met zo'n 20 minuutjes vanuit centrum Tubbergen ben je er al. Een peuterbad, 50 meter bad, glijbanen, speeltuinen: bij dit bosbad kunnen jij en je kinderen zich urenlang vermaken!

Corine

Corine deelt de leukste tips, highlights, hotspots en leukste verhalen van regio Tubbergen!

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Kunst & cultuur

  De Twentse Verlichte Carnavalsoptocht in Tubbergen

  Geschreven door Corine
 2. Winkelen

  Op bezoek bij de buren: de Weerselose Markt

  Geschreven door Corine
 3. Winkelen

  Op naar de Kringloop in Tubbergen!

  Geschreven door Corine
 4. Kids

  Restaurants met speeltuinen in Tubbergen en omgeving!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter