1. 0/11
  '

  Seizoen tips

  De leukste tips om te doen voor de maand september in en rondom Tubbergen!

  Geschreven door

  Corine

  Wat is er allemaal te doen in Tubbergen en omstreken in september? Wij hebben hier een aantal tips voor je op een rij gezet! Geniet van de nazomer in ons prachtige stukje Twente.

 2. 11/11

  11.

  Wandeling 'Geheime van de Eendenbeek'

  Ga zaterdag 9 september mee op ontdekkingstocht langs deze beek en door dit mooie stukje landschap. Met de natuurgidsen van Landschap Overijssel kom je bij de mooiste plekken. De wandeling start om 14.00 en duurt ongeveer 2,5 uur!

 3. 10/11

  10.

  Zomer carnaval Albergen 2023

  Zet 10 september met dikke stift in je agenda, want het wordt een MEGA zomer Carnavalsparty in Albergen! Drie tenten, drie stijlen, en driemaal zoveel plezier zoals je gewend bent! Bereid je voor op een zomerse knaller van een feest! De MEGA Carnavalsparty Albergen Summer Edition is van 13:00 - 23:00 uur.

 4. 9/11

  9.

  Fietsexcursie & uitleg Prehistorisch Landschap - 10 sept

  Tijdens de 'Open monumentendag' op 10 september organiseert Landschap Overijssel een fietsexcursie door Dal van de Mosbeek. Je fietst samen met onze erfgoedspecialist Martijn Horst langs prehistorische elementen die nog zichtbaar zijn in ons landschap, zoals grafheuvels en raatakkers.

 5. 8/11

  8.

  Volks- en Schuttersfeesten Tubbergen - 15-09 t/m 17-09

  Jarenlang staat het Volks- en Schuttersfeesten in het teken van ‘vogelschieten’ en een prachtig feest, midden in het hart van Tubbergen. Een grote tent, spectaculaire artiesten en ontzettend veel ‘Tubbig’s gezelligheid’.

 6. 7/11

  7.

  Jaba Manderveen

  Het voelt weer even helemaal als de warme zomer tijdens Jaba Manderveen! Met als hoofdact Nattevisstick belooft het een hele gezellige editie te worden.

 7. 6/11

  6.

  Glasrijk 28-09 t/m 1-10

  In 2023 is het alweer tijd voor de 27e editie van Glasrijk Tubbergen! De liefde voor glaskunst is de afgelopen 27 jaar alleen maar toegenomen. Zo zie je het in Tubbergen terug in de straten en bij glasateliers. Thema van Glasrijk Tubbergen 2023: Glasmeesters van Venetië!

 8. 5/11

  5.

  Bezoek het Groot Twents Maisdoolhof! (16-07 / 17-09)

  Lekker in de buitenlucht bewegen en in de natuur zijn: ga op zoek naar de grote uitkijktoren in het maïsdoolhof! Erg leuk om te doen en nog gezond ook. Onderweg zijn er niet alleen de vele kruisingen en doodlopende paden om te bedwingen, maar leiden de antwoorden van de speurtocht ook naar de oplossing van een mysterie! Nog te bezoeken tot en met 17 september in de weekenden.

 9. 4/11

  4.

  Kom bloemen plukken!

  Heb je ook zin in een vers en zelf samgensteld bosje bloemen? Breng dan een bezoek aan de Twentsche Bloemenpluktuin! Meteen naast het Groot Twents Maïsdoolhof vindt je deze mooie bloementuin. Prachtige snijbloemen in alle kleuren zorgen voor een vrolijk boeket. De bloeiseizoenen van deze soorten wisselen elkaar af, zo ziet de bloementuin er iedere week anders uit!

 10. 3/11

  3.

  Rondje Tuinen Twente - 9 & 10 september

  In Twente hebben we de mooiste tuinen! En weet je wat zo leuk is? Sommige eigenaren openen deze zomer speciaal hun eigen privétuinen voor geïnteresseerd publiek! Elke tuin kent z'n eigen charme en ze zijn door middel van een leuke route aan elkaar verbonden. In het weekend van 9 & 10 september kan je ze bekijken!

 11. 2/11

  2.

  Weerselose Markt - Elke zaterdag in september

  Of je de Weerselose Markt nu een Retromarkt noemt, een warenmarkt, een vrijmarkt of vlooienmarkt: er zijn in ieder geval honderden kramen en standplaatsen die je graag verwelkomen met een grote diversiteit aan artikelen. Leuke accesoires, vintage kleding, die ene LP die je al lange tijd zoekt: kom als bezoeker gezellig langs op zaterdagochtend tussen 08:30 en 14:00 uur. Entree kost zaterdags 1,50 per persoon.

 12. 1/11

  1.

  Breng een bezoek aan de Manderveense Aardbei

  Zelf je aardbeien, frambozen of bramen plukken bij de Manderveense Aardbei is een super leuke tip! Niks smaakt zo lekker als vers fruit van de vruchtbare grond in Mander. Let wel op: je moet reserveren om te plukken. Op het terras geniet je verder van wafels met aardbeien, ijs met aardbeien, en ga zo maar door. Nomnomnom! Eet smakelijk!

Corine

Corine deelt de leukste tips, highlights, hotspots en leukste verhalen van regio Tubbergen!

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Kids

  Restaurants met speeltuinen in Tubbergen en omgeving!

  Geschreven door Corine
 2. Natuur

  Picknicken in Twente

  Geschreven door Corine
 3. Winkelen

  Op bezoek bij de buren: de Weerselose Markt

  Geschreven door Corine
 4. Winkelen

  Op naar de Kringloop in Tubbergen!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter