Kunst & cultuur

Glinsteren tijdens Glasrijk 2023!

Geschreven door

Corine

Leestijd 2 minuten 882 x bekeken

We kunnen ons opmaken voor de 27e editie van Glasrijk Tubbergen! Het scheelde niet veel want het bestuur had de stekker eruit getrokken, maar gelukkig zijn er nieuwe organisatoren opgestaan! Thema dit jaar: 'Glasmeesters uit Venetië'.

Tijd voor een feest in Tubbergen, want het is namelijk toch weer gelukt: de 27e editie van ‘Glasrijk’. In de afgelopen 26 jaar hebben in totaal meer dan 850 glaskunstenaars van wel 35 verschillende nationaliteiten een podium in Tubbergen gekregen om hun werken te exposeren. Wist je wel dat dit het grootste (internationale) evenement in Nederland is rondom het thema glas? Naar schatting komen jaarlijks zo’n 15.000 tot 20.000 bezoekers hier op af om de werken van bekende glaskunstenaars te bewonderen. Dit jaar zal Glasrijk Tubbergen plaatsvinden van 28 september tot en met 1 oktober!

Thema

In deze 27e editie van Glasrijk Tubbergen is het thema ‘Glasmeesters uit Venetië’. Een expositie van topstukken van modern Venetiaans glas dus! "Venetiaans glas is wereldberoemd door de koppeling van hoogwaardig vakmanschap met eeuwenlange ervaring. De geëxposeerde werken geven goed weer waar Venetiaanse glaskunst voor staat. Het toont een interessante combinatie van oude traditionele glasblaastechnieken met goede vormgeving en sprankelend kleurgebruik. Om tot die mooie kleuren te komen, is er verbinding nodig!" aldus Ursula Bekhuis in de nieuwste uitgave van de Glasrijkkrant.

Wat kan je nou verwachten van aanstaande editie? Veel! Al is het iets anders dan afgelopen jaren. Mede-organisator Ron heeft er voor gezorgd dat er een aantal glaskunstenaars glasobjecten aan hem hebben meegegeven welke in het gemeentehuis tentoon zullen worden gesteld. Daarnaast worden kunstwerken van eerdere kunstenaars die deel hebben genomen aan Glasrijk tentoongesteld! Met 22 exposanten is er nog steeds onwijs veel te zien!

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Corine deelt de leukste tips, highlights, hotspots en leukste verhalen van regio Tubbergen!

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Kids

  Restaurants met speeltuinen in Tubbergen en omgeving!

  Geschreven door Corine
 2. Natuur

  Picknicken in Twente

  Geschreven door Corine
 3. Winkelen

  Op bezoek bij de buren: de Weerselose Markt

  Geschreven door Corine
 4. Winkelen

  Op naar de Kringloop in Tubbergen!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter