Winkelen

Op bezoek bij de buren: de Weerselose Markt

Geschreven door

Corine

Leestijd 3 minuten 1545 x bekeken

Bij onze buren kan je al sinds jaar en dag op de zaterdagochtend een bezoek brengen aan de Weerselose Markt. Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kan het er wel vinden!

De Weerselose Markt is inmiddels een begrip in Oost-Nederland. Elke zaterdag opnieuw gaan er duizenden mensen naar Weerselo! Tijdens feestdagen zoals Tweede Paasdag & Tweede Kerstdag, maar ook in het hoogseizoen kunnen ze op nog meer bezoekers rekenen! De toeristen weten trouwens deze plek inmiddels ook goed te vinden. De Weerselose Markt staat met name bekend om het open karakter & vriendelijkheid. Niet zo gek, want het staat er vol met nuchtere & vrolijke tukkers met goede handel! Van de standhouders staat 1/3 er wekelijks, 1/3 regelmatig en het laatste deel staat er voor één keer of af & toe. Dat houdt het aanbod wisselend & verrassend! Voor de prijs hoef je het trouwens niet te laten, voor slechts €1,50 per volwassene kan je op zaterdag van 09:00 tot 14:00 over de markt struinen. Parkeren is gratis! Op zon- en feestdagen betaal je afhankelijk van de dag €3,00 of €4,00.

Op zoek naar een hoed
Op zoek naar een hoed

Gevarieerd assortiment

Oude spullen van zolder, nieuwe gebruiksgoederen, tweedehands of vintage kleding, gereedschap, waardevol aardewerk, een nieuwe horlogebatterij, een faillissementspartij, gereedschap, bloemen, verse levensmiddelen zoals kaas, fruit en groenten: je kan het zo gek niet bedenken of je kan het tegenkomen in Weerselo. Je kunt zowel binnen snuffelen tussen de goederen (de markthal is 2.000 vierkante meter), maar ook buiten (20.000 vierkante meter terrein) staan genoeg overdekte kramen en grondplaatsen met standhouders. Je bent hier dus wel even zoet! Neem je kinderen trouwens ook gewoon mee, want er is een groot kinderspeelparadijs met springkussen waar ze zich wel even kunnen vermaken. Tot 12 jaar is toegang voor hen ook nog gratis!

Zowel nieuwe als oude handel!
Zowel nieuwe als oude handel!

Verken de Omgeving van Weerselo

Als je dan toch in Weerselo bent is het leuk om je marktdag te combineren met bijvoorbeeld een bezoek aan Het Stift, eeuwenoude beschermd dorpsgezicht in Weerselo. Ook ben je in de buurt van Fleringen & Reutum! Hier kan je bijvoorbeeld 's middags een bezoek brengen aan WILD (even lekker vissen in een groene omgeving), Groot Twentsch Maisdoolhof (leuk in de zomer met kinderen!), Restaurant & Speeltuin de Morskieft (als de kinderen nog even verder willen uitrazen) of ga naar Albergen en breng een bezoek aan de Huttenkloas Brouwerij. Één voordeel van Twente: altijd alles is dichtbij! En van de ene plek naar de andere plek moeten fietsen of rijden is nooit een straf, want de landelijke omgeving van Twente rondom Tubbergen verveelt nooit.

Op zoek naar LP's
Op zoek naar LP's

Stift Weerselo
Stift Weerselo

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Corine deelt de leukste tips, highlights, hotspots en leukste verhalen van regio Tubbergen!

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Kids

  Restaurants met speeltuinen in Tubbergen en omgeving!

  Geschreven door Corine
 2. Natuur

  Picknicken in Twente

  Geschreven door Corine
 3. Winkelen

  Op naar de Kringloop in Tubbergen!

  Geschreven door Corine
 4. Route-tips

  Bijzondere route: de Bronnenroute door Het Springendal

Tip je vrienden

facebook twitter