Pasen in Tubbergen; de leukste tips op een rij!

Vier je Pasen in Twente, dan vier je Pasen zoals het hoort. Met tijd voor elkaar, en voor tradities. Laat je inspireren door deze activiteiten met Pasen in de gemeente Tubbergen.

Tip 1: Paasvuren

Op eerste en tweede Paasdag worden in Tubbergen paasvuren aangestoken. Een van de bekendste tradities voor jong en oud. Bijna ieder dorp heeft zijn eigen paasvuur waarvoor dorpelingen al wekenlang takken en hout verzamelen. Paasvuren zijn een eeuwenoude christelijke traditie, die voor vruchtbaarheid zouden zorgen. Benieuwd waar de paasvuren ontstoken worden? Kijk in onze agenda voor een overzicht en vier Pasen mee in Tubbergen.

Tip 2: Paassterrit Reutum

Hersenkrakers oplossen terwijl een route vol listigheden moeten worden gevold. Dat zijn de ingrediënten voor de Paassterrit, die dit jaar voor de 52e keer gehouden wordt op 1e paasdag. Een uitdagende oriëntatie- en puzzelrit met de auto. Beschik je over een auto en een geldig rijbewijs? Ga dan de uitdaging aan met deze rit door het prachtige Twentse landschap.

Ga de uitdaging aan
Ga de uitdaging aan

Akkoord

Deze website maakt gebruik van Cookies om jouw bezoek aan onze website nog gemakkelijker en persoonlijker te maken. Lees meer