Recept van Natuurlijk Mander: Aspergetaart

Een keer wat anders dan asperges met ham en kaas? Dit is een van de favorieten van ons gezin: de aspergetaart. Een lekkere hartige taart die je bij tijdgebrek ook al in het voren kan maken en even in de oven op kan warmen...

Benodigdheden

  • 1 plak achterham, 100 gram
  • 100 gram bakbacon
  • 250 gram bladerdeeg (vriezer)
  • 1 kg asperges
  • 50 gr geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 250 ml koksroom
  • peterselie en bieslook fijngeknipt
  • peper

Materiaal

  • ronde bakvorm, 24 cm
  • oven op 220 graden of stand 5

Bereiding

Rol het deeg zeer dun uit en leg dit in de licht beboterde bakvorm. Prik hier en daar met een vork in de bodem. Laats de asperges na het koken afkoelen, uitlekken en snijd ze in stukjes van ca 5 cm lang. Bak de bacon in een droge koekenpan tot de randen krullen. Leg de bacon op het deeg en daarop de asperges. Bestrooi ze met het grootste deel van de kaas en de in dobbelsteentjes gesneden achterham. Klop de eieren los met de room en wat peper, peterselie en bieslook. Giet dit mengsel op de asperges en bestrooi met de rest van de kaas en de achterham.

Bak de taart 40 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden of stand 5. Lekker met gegrild lamsvlees en een glas rosé.

Breng een bezoekje aan Natuurlijk Mander voor de heerlijkste asperges!

Ontdek het recept van boerin Nicole
Ontdek het recept van boerin Nicole

Akkoord

Deze website maakt gebruik van Cookies om jouw bezoek aan onze website nog gemakkelijker en persoonlijker te maken. Lees meer