Kunst & cultuur

Glaskunstroute: ga op ontdekkingstocht

Leestijd 1 minuten 393 x bekeken
Geschreven door

Marleen

Wanneer je Tubbergen zegt, zeg je glaskunst. Een van de redenen dat de VVV Tubbergen in samenwerking met Stichting Glasrijk een Glaskunstroute heeft ontwikkeld in 2016.

Deze 50 kilometer lange route voert je langs het grensgebied bij Mander en Vasse, maar ook richting Reutum, Fleringen en Geesteren. En is tot nu toe de enigste glaskunstroute in ons land!

Maar liefst dertien kunstenaars werkten mee aan dit bijzondere initiatief. En hebben objecten gemaakt die elk een onderdeel van glas hebben en zeer divers van aard zijn. De route kan zowel met de auto als fiets gereden worden en is zeker een aanrader. Op informatiebordjes bij de kunstobjecten kom je meer te weten over het verhaal achter het kunstobject.
Ontdek alle kunstobjecten, verscholen op dertien locaties in het mooie buitengebied van Tubbergen en laat je verrassen. Start de route op het centrumplein in het dorp Tubbergen. Download de route gratis via InTubbergen.

Koraal
Koraal

Wandel de verkorte kunstroute in het centrum van Tubbergen

In het centrum van Tubbergen zijn ook diverse glasobjecten te zien, zowel buiten als binnen in onder andere het gemeentehuis, het CHIEC en de Sint Pancratius Basiliek met haar prachtige glas-in-loodramen van de vijf generaties glazeniersfamilie Nicolas. Buiten zijn glasobjecten te bewonderen in een viertal glasvitrines aan de Grotestraat en in staptegels in enkele winkelstraten van het dorp.

The Spy Who Loves me in Reutum
The Spy Who Loves me in Reutum

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Marleen

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Outdoor

  Ontdek de nieuwe wielerroute 'De Twentse Tijdrit'

  Geschreven door Visit Twente
 2. Lekker uit!

  Wat te doen met Hemelvaart? Wij geven de leukste doe-tips.

  Geschreven door Marleen
 3. Overnachten

  Het kampeerseizoen is eindelijk weer van start gegaan!

  Geschreven door Marleen
 4. Routetip

  Ommetje wandelen? Ontdek onze dorpsommetjes!

  Geschreven door Marleen

Tip je vrienden

facebook twitter