Noaberfest 2022

Op niet alledaagse plekken zomaar onverwachte optredens.. dat is Noaberfest! Ook wel beter bekend als het "het leukste festival tussen stad en ommeland". Zet zaterdag 25 juni en zondag 26 juni maar vast in de agenda!

Tijdens Noaberfest kunnen bezoekers genieten van meerdere optredens van ongeveer 25 minuten per optreden. Elk optreden vindt plaats op een bijzondere locatie in de gemeente Almelo of Tubbergen. Sommige optredens zijn van te voren al bekend, andere optredens blijven nog even een verassing! Zeker is wel dat de bezoeker een prachtige mix van uiteenlopende genres te zien krijgt tijdens het culturele festival op zaterdag 25 en zondag 26 juni!

Programma

Beth & Flo

Gewapend met een sloophamer breken Beth & Flo alle muren af. De muren van het studeerkamertje waar hun piano staat en waar ze urenlang, jarenlang, eindeloos etudes en fuga’s van Bach hebben geoefend. Ze willen eruit! In Niet wat je denkt bestormen Beth & Flo de theaterzalen met absurdistische scènes, virtuoos pianospel en sprankelende samenzang.

ZA: Route 1, 2, 5 / ZO: Route 1, 2, 5

ADIL

Adil geboren en getogen in Berchem (B) deed als kleine jongen niets liever dan samen met zijn 3 broers The Jackson 5 imiteren. Jaren later vond Adil steeds meer zijn eigen sound, door in Barcelona met singer-songwriters aan de slag te gaan. In zijn teksten wil hij het graag hebben over de energie en kracht van mensen. Zijn nummers zijn dan ook soulful, met een inslag van R&B en pop.

ZA: Route 1, 2, 4 / ZO: Route B, C, D

Little Sister & The 4 Roses

Little Sister wordt begeleid door een viermansformatie. Samen brengen zij spetterende nummers met de sound uit de jaren ’50. En dat is écht niet alleen voor de liefhebbers. Want met Little Sister & The 4 Roses is de Rock ‘n Roll weer even helemaal terug van weggeweest! Met nummers van artiesten als PatC Miller, The Stray Cats, Batmobile en Cherry Tess.

ZA: Route Wandel, 3, 5 / ZO: Wandel, 3, 5

Fabiana Dammers

Sinds haar dubbele overwinning van de Grote Prijs van Nederland 2008 kan niemand meer om de Nederlands-Italiaanse singer-songwriter Fabiana Dammers heen. Fabiana haalt haar inspiratie uit het leven zelf. Folky popsongs met inhoud en een dijk van een stem kenmerken de zangeres. De singer-songwriter treedt door het hele land op en stond ook in voorprogramma’s van Beth Hart, Sabrina Starke en Van Dik Hout.

ZA: Route 2, 4, 5 / ZO: Route 1, 3, 5

De ‘Notoire Fanfare’

De ‘Notoire Fanfare’ speelt met elkaar, soms verrassend, dan weer ondeugend, en vooral voor haar publiek, een muzikale voorstelling met aanstekelijke blaasmuziek uit alle windstreken met de nadruk op het Oosten, met ritmes van de Andes tot aan de Bosporus, met werk van Mercedes Sosa tot Goran Bregovic in twaalf feestelijke jasjes. Even verrassend als het begon neemt de ‘Notoire Fanfare’ in processie afscheid. De karavaan trekt verder.

ZA: Route A, B, C / ZO: Route A, C, D

Vergulde Wimpers

De Vergulde Wimpers nodigen u uit voor “klepperdeklep”.Het duo Norma Edens en Saskia Griepink verzorgen Interactief theater waarbij kunst en muziek een actieve relatie aangaan met het publiek.Bij onze korte voorstelling Klepperdeklep leert u via muziek en zang over een volksgebruik in Twente en maakt u een eigen muziekinstrument.

ZA: Route B, C, D/ZO: Route Wandel, 3, 4

Slakkengang

De Slak (Co de Escargot) is van immens formaat, meters hoog. Geïnspireerd op een houten kinderspeeltje, dat een kind achter zich aan trekt. Nu uitgewerkt als een kunstobject, mobiel, natuurlijk en in robuust materiaal. De Slak is een stalen constructie en deze wordt voortbewogen door “Leo de escargotist”, een specialist in het verblijden van mensen. Maar dan in de vertraagde modus. Slakkengang is een grootse, visuele afspiegeling van het dagelijkse leven.

ZA: Route A, C, D / ZO: Route A, B, D

De Franse Slag

Een vrolijk en muzikaal gezelschap… de Franse Slag toert al langer door het land. En nu speciaal voor Noaberfest gaan ze hélemaal op de Franse toer. Een muzikaal palet aan chansons, evergreens en Franse nummers. Ja en wie kent ze niet, fraaie nummers van Jacques Dutronc en Charles Aznavour en van Michel Fugain tot Johnny Holiday.. een dansje doen, mee zingen, alles kan met een Franse slag.

ZA: Route Wandel, 2, 4 / ZO: Route Wandel, 2, 4

Honeysuckle Rose

Tijdloze muziek uit verschillende muziekstijlen, dat is Honeysuckle Rose. De nummers zijn uit de genres country, blues, folk en pop ballads. Denk daarbij aan o.a. Adèle, Crosby, Stills, Nash & Young, Simon & Garfunkel, Bonnie Raitt en Eva Cassidy. Veel nummers van het duo Nanne Droste (zang) en Ruud Nijhuis (gitaar, bluesharp, zang) zullen een feest van herkenning zijn, soms gegoten in een net even ander jasje! Kortom, een klein concert met Honeysuckle Rose is een lekker muzikaal en sfeervol optreden.

ZO: Route A, B, C

Big Band New Edition

New Edition timmert sinds het jaar 2000 aan de weg vanuit thuisbasis Tubbergen. De leden van de 20 koppige formatie weten vanuit heel Twente de weg naar Tubbergen te vinden om met veel enthousiasme de bigband muziek de toekomst in te blazen. De meest swingende bigband van Noordoost Twente staat onder leiding van de energieke ras optimist Paul Rademaker. Hij weet met zijn opzwepende manier van dirigeren de muzikanten en vocalisten naar grote hoogtes te brengen!

ZA: Route A, B, C

De Kroegopera

Met L’impropera presenteert Kroegopera op een niet alledaagse wijze klassieke muziek. Als toeschouwer bent u namelijk het mastermind van ons verhaal, u bepaalt onze karakters en in uw handen ligt ons lot. Daarbij staan we als Kroegopera volledig tot uw beschikking. Wij brengen ons muzikale talent en hebben onze aria’s paraat, de rest mag u beslissen. We zijn dan ook reuze benieuwd welk verhaal we vandaag ten gehore zullen brengen, u toch ook?

ZA: Route Wandel, 2, 4 / ZO: Route Wandel, 2, 4

Alkina

Alkina bestaat reeds 7 jaar en ze treden regelmatig op met hun traditionele instrumenten. Alkina is dan ook een graag geziene gast in muziekcafe’s en markante festivals maar ook op andere plaatsen in ons land. Met hun eigen repertoire brengen zij een bijzonder optreden geïnspireerd door de natuurlijke down-to-earth vibraties met invloeden uit Australië, Slowakije en Amerika.

ZA: Route A, B, C / ZO: Route A, B, C

Noortje van Steenis

In haar kleinkunstprogramma “Mijn tosti wordt koud” verbindt Noortje persoonlijke liedjes met ongemakkelijke observaties. U krijgt een inkijkje in een stuiterend en niet te stuiten brein. Eén coming-of-age met drie bakjes liefde, een schepje ongemak en een halve liter gebrek. De tijd dringt, dus laten we even samen keihard ontspannen. (foto Jaap Kroon)

ZA: Route 1, 3, 5

American classics met Acoustrio

Met een optreden van Acoustrio komt een breed muzikaal pallet langs. Graag geziene muzikanten die je overal kunt tegenkomen, bij een kroegfeest, festival, op de hoek van de straat of een opening van een expositie…Deze formatie uit Enschede brengt prachtige American classics, blues, folk en gospel ten gehore. Komt dus genieten tijdens Noaberfest bij een miniconcert van Acoustrio.

ZO: Route 1, 2, 4

The Lasses

The Lasses staan bekend om hun geweldige vertolkingen van Ierse, Schotse en Amerikaanse folk, en hun troostrijke eigen werk. Hun tweestemmigheid is uniek en met hun ontspannen podiumpresentatie weten ze elk publiek voor zich te winnen. Centraal staat altijd de samenzang waarbij de stemmen elkaar perfect aanvullen en versterken.

ZO: Route A, B, D

Ronald Smink

Ronald Smink wordt soms wel eens gezien als een vleesgeworden stripfiguur. Ronald denkt volledig out of the box dat in combinatie met een benig lijf en elastieken gezicht zorgt dat hij een comedian is die je niet snel zal vergeten. Wanneer je meegaat in de absurditeit van deze Fries is het een achtbaan waar geen einde aan lijkt te komen.

ZA: Route 1, 3, 5 / ZO: Route 1, 3, 5

Vendi Dron

Vendi Dron is geboren en getogen in Oekraïne en heeft haar woonplaats Charkov moeten ontvluchten toen begin dit jaar de oorlog uitbrak. Onlangs kon ze haar 38ste verjaardag samen met familieleden in Oldenzaal vieren, haar huidige woonplaats. Vendi is afgestudeerd aan de Kharkov State Academy of Culture, met als specialisatie popmuziek. Met onder andere 5 jaar ervaring als zangdocent, is muziek een belangrijk onderdeel van haar leven.

ZA: Route Wandel, 3, 4

Rambonnet

Rambonnet is een muziek duo met vader Jules en dochter Michelle, beiden zang en gitaar. Hun nummers hebben de traditionele countrymuziek veelal als basis. Herkenbaar, vaak meezingbaar en easy listening. Een optreden met een ontspannen sfeertje en het plezier van samen muziek maken. Met herkenbare songs uit vervlogen tijden, denk aan jaren 60 en 70, maar ook hedendaagse muziek zoals van Lady Gaga. Het credo van Rambonnet is dan ook ‘muziek is verbindend, heerlijk ontspannend en voor iedereen toegankelijk’!

ZA: Route A, B, D / ZO: Route 2, 4, 5

ABDEL

Abdel geboren en opgegroeid in Rabat (Marokko), begon op 15 jarige leeftijd gitaar te studeren bij meerdere maestros. Vanaf zijn 20ste werd hij een leerling van de maestro Youness Oton, in wiens groep hij verscheidene jaren werkte. De veelzijdige gitarist Abdel startte in 2010 zijn solocarrière waarin zijn werk wordt bepaald door invloeden van de Flamenco-stijl van PACO DE LUCIA en VICENTE AMIGO en de rumba van THE GIPSY KINGS.

ZO: Route Wandel, 1, 3

On Common Ground

Een bezielde R&B / Soul / Rock band uit Amersfoort en weide omstreken. En met vette bluesmuziek op het podium. Bij On Common Ground, doorgestart vanuit vorige muzikale avonturen en aangevuld met nieuw talent, zijn alle ingrediënten aanwezig voor een geslaagd en feestelijk optreden.. desnoods op een dampende dansvloer! Met nummers van o.a. Beth Hart, Bonnie Riatt, Delbert McClinton, Joe Bonamassa, Ben L’Oncle Soul, Waylon en vele anderen.

ZO: Route C, D

Pega Loca

Eric van de Kerkhof en Erik Fleuren delen hun voorliefde voor zelf geschreven akoestische muziek. Aan creativiteit geen gebrek. Door hun jarenlange ervaring zijn unieke composities ondersteund met gitaar en eigenzinnig baswerk. Onder de naam Pega Loca reizen ze door muzikale landschappen en staan stil bij melodieuze panorama’s. De laatste jaren speelde Pega Loca al op menig festival en in diverse theaters door heel Nederland.

Peter Schoof

Peter Schoof is opgegroeid met de Beatles en Bob Dylan. En deze muziek is nooit ver weg. Overijssel kende hem jarenlang als Peter Schoof van Goedemorgen Overijssel bij Radio Oost. Bij de regionale tv maakte hij later het programma Overuitdekunst. Daarnaast filmt hij documentaires. Vaak over kunst en kunstenaars, soms over de oorlog. Na zijn pensionering bleef hij werkzaam als filmmaker. Maar door corona stond het schijven van liedjes weer voorop.

ZA: Route Wandel, 1, 3

Koop tickets!

Of bekijk de website noaberfest.nl/programma/

Wanneer

Prijzen

  • € 20,00 Deelnameprijs

Locatie

Diverse locaties in Tubbergen & Almelo

Tip je vrienden

facebook twitter