Openingsceremonie Special Olympics

Tijdens een 2,5 uur durend programma zullen ceremoniemeesters Erik Dijkstra en Gregory Sedoc het publiek meenemen met indrukwekkende momenten, een openingsshow, muziek, het Wilhelmus en natuurlijk het ontsteken van de olympische vlam!

Op 10 juni gaat de Special Olympics Nationale Spelen Twente officieel van start met een grandioze openingsceremonie en atletenparade. 3.000 sporters en coaches paraderen over de sintelbaan in het fameuze Fanny Blankers Koen Stadion in Hengelo. Het moment van de Special Olympics vlam en de eed, vreugde en plezier. Een ding is zeker, het wordt een aaneenschakeling van kippenvelmomenten!

Ceremoniemeesters Erik Dijkstra en Gregory Sedoc

Het 2,5 uur durende programma dat bol staat van indrukwekkende momenten, belooft een aaneenschakeling van kippenvelmomenten op te leveren. Op de schouders van presentator Erik Dijkstra en Olympisch atleet Gregory Sedoc rust de belangrijke taak om de grande openingsshow groots en meeslepend in goede banen te leiden. Voor Dijkstra is Twente vertrouwd grondgebied. Dijkstra is geboren in Losser en opgegroeid in Glanerbrug. Al jarenlang maakt hij als presentator furore. In onder andere Op1, Tour du Jour, De Jakhalzen en het radioprogramma Bureau Sport weet hij de tongen los te maken. Voor Gregory Sedoc is het FBK-Stadion bekend terrein waarin hij menig record heeft weten neer te zetten als hordespecialist. Na drie Olympiades heeft hij zijn loopbaan opgevolgd bij Defensie. Sinds enkele jaren is hij bevlogen analist bij de NOS en werkzaam bij de politie.

Dans, -drum, en zangtalent

Om het geheel muzikaal en theatraal te omlijsten worden vele talentvolle artiesten ingezet. Zo gaan vijftig dansers van LEZ Studio uit Oldenzaal een spectaculaire vlag- en dansshow verzorgen. De Twentse drumclub RinTinTin – muzikanten met een verstandelijke beperking - vullen de openingsdans aan met hun slagvaardigheid en vrolijkheid. Hengelose Manuela Nzenge gaat het Wilhelmus vertolken. Manuela’s verhaal is bijzonder: ze werd al na vijf maanden zwangerschap geboren en heeft hierdoor een verstandelijke beperking. Maar, die beperking weerhoudt haar er niet van haar droom na te jagen en haar geweldige talent te tonen. Ze was ook al te zien bij het SBS6 talentprogramma ‘We want more’ en is meervoudig winnaar van Aveleijn’s got talent.

Atletenparade ‘Altijd een Winnaar’

De Special Olympics-hymne ‘Altijd een Winnaar’ gaat de atletenparade inleiden. Het moment dat alle 3.000 sporters en coaches paraderen over de sintelbaan. Het nummer dat speciaal voor dit evenement werd geschreven, is gecomponeerd en gezongen door Edwin van Hoevelaak. Hij liet zich inspireren op de letterlijke uitspraken van Special Olympics ambassadeurs Wessel, Marjolijn, Maartje, Laxmi en Teun. Een nummer dat gaat over winnaars, meedoen en nooit opgeven. Van Hoevelaak is een bekende producent uit Holten en heeft al vele nummers geschreven voor onder andere Nick en Simon, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en André Hazes jr.

Torch Run en Eed

Het moment waar het voor de sporters allemaal om draait is het uitspreken van de eed en het ontsteken van de Special Olympics vlam. Dé vlam die vanaf dinsdag 7 juni al door heel Twente gaat reizen. In alle 14 Twentse gemeenten wordt dan al de lokale vlam ontstoken tijdens de zogeheten Torch Run. De laatste etappe is het binnenbrengen van de vlam in Hengelo. Onder begeleiding van Politie en Brandweer – de bewakers van de vlam – wordt de ‘Flame of Hope’ het FBK-Stadion binnengebracht en uiteindelijk ontstoken. Het officiële moment dat de Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022 officieel voor geopend wordt verklaard.

FEEST! met Ronny Ruysdael

Als alle formaliteiten zijn afgewerkt is het tijd voor feest. Om de voetjes van de vloer te krijgen wordt de échte koning van de polonaise - Ronny Ruysdael - ingeschakeld. Met zijn bekende repertoire gaat hij ervoor zorgen dat niemand meer zal gaat stilzitten op de tribune.

Tickets bestellen

Een unieke gelegenheid waarvan de organisatie verwacht dat het een uitverkocht FBK-Stadion gaat opleveren. Al vele tickets zijn vergeven aan familieleden van de sporters, vrijwilligers en sponsoren. Vanaf vandaag worden de resterende tribuneplaatsen in de verkoop aangeboden. Op de website www.specialolympics2022.nl kunnen de tickets – zolang de voorraad strekt -voor € 5,- per ticket besteld worden.

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 5,00 Entreeprijs

Locatie

FBK-Stadion

Adres
Kuipersdijk 46, 7552BJ Hengelo
Telefoon
074-2408065
E-mail
Website
www.aadrink-fbkgames.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter