Open dag `t Kruudnhöfke

Geurende kruiden, zoemende bijen en fladderende vlinders. Die vind je in `t Kruudnhöfke: een kruidentuin, achter de kerk, midden in Vasse

De eerste zondag van juli organiseert de natuurgroep een open dag. Vrijwilligers zijn aanwezig om je te informeren over de planten en kruiden en hun toepassingsmogelijkheden.

Ook worden er producten uit eigen tuin verwerkt en verkocht zoals, eigen gemaakte kruidenboter, jams en lavendelzakjes. Er zijn verschillende zaden en stekjes te koop om je eigen tuin te sieren.

Al ruim 30 jaar zijn enthousiaste vrijwilligers actief in en rond `t Kruudnhöfke van Vasse. Midden in het dorp Vasse vind je deze kleinschalige tuin waarin tientallen planten en kruiden groeien. Al deze planten hebben eigen toepassingsmogelijkheden, bijvoorbeeld in thee en kruidenboter. Maar ook worden ze regelmatig in de geneeskunde toegepast.

In het bloeiseizoen is de tuin gevuld met kleurige en geurige planten. Insecten, vlinders en vogels vinden er een onmisbare leefomgeving.

De laatste jaren is de kruidentuin voorzien van een insectenhotel dat nuttige insecten in de zomers van een nest- en rustplaats dienst en in de winter als geschikt winterkwartier.

Speciaal voor de open dag is de tuin aangekleed met bloemstukken.

Elk jaar zorgt een verrassend thema voor een extra activiteit in de tuin zodat het een boeiende dag is voor jong en oud.

t Kruudnhöfke

is te vinden achter de kerk in Vasse. De tuin is dagelijks op eigen gelegenheid toegankelijk

Denekamperweg 205, 7661 RK Vasse

Wanneer

  • -

Locatie

Tip je vrienden

facebook twitter