Wandeling ‘Herfst en Paddenstoelen in het Dal van de Mosbeek’

De herfst is aangebroken! Ga zaterdag 15 oktober mee op stap met de gidsen van Landschap Overijssel in het Dal van de Mosbeek. Zij zijn echte kenners en laten je allerlei herfstverschijnselen zien tijdens de wandeling. Wat gebeurt er met de gevallen bladeren op de grond? Is het een goed notenjaar? De wandeling start om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur.

De natuur is in herfststemming. Wat gebeurt er zoal in de natuur? Langzaamaan verkleuren de bladeren, vallen eikels en hazelnoten en verschijnen de paddenstoelen. En waarom eigenlijk? Wandel mee met de gids, onderweg vertelt hij meer over herfstperikelen. Wel eens gehoord van de uitdrukking ‘ze schieten als paddenstoelen uit de grond’? Waarom zeggen we dat? En waarom zie je er zoveel in de herfst? Onderweg gaan we op zoek naar onder andere vliegenzwammen, elfenbankjes en eekhoorntjesbrood. Je hoort het allemaal tijdens deze mooie herfstwandeling. Tip: Trek stevige schoenen aan.

Aanmelden

Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 18 personen.

Kosten

De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 3,- per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Ben je nog geen donateur?

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €24,- per jaar. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

90 jaar!

Landschap Overijssel is jarig! Al 90 jaar beschermen, ontwikkelen en beheren wij de bijzondere natuur en het streekeigen landschap in Overijssel. Dat doen we niet alleen maar samen met duizenden donateurs, vrijwilligers, grondeigenaren en met hulp van bedrijfsvrienden, Nationale Postcode Loterij en provincie Overijssel. Onze 90ste verjaardag vieren we graag samen met jou. Benieuwd hoe? Kijk op landschapoverijssel.nl/90jaar voor alle activiteiten.

Of bekijk de website landschapoverijssel.nl/activiteiten/

Wanneer

  • -

Locatie

Tip je vrienden

facebook twitter