Concert Mardi le Vingt: Petite Messe Solennelle

Op zondag 27 november brengt het Twents Kamerkoor Mardi le Vingt de Petite Messe Solennelle van Gioachino Rossini in de H. Pancratiusbasiliek in Tubbergen. De Petite Messe wordt uitgevoerd in de bijna originele setting met twee vleugels, harmonium, vier solisten en klein koor.

MARDI LE VINGT BRENGT DE PETITE MESSE SOLENNELLE VAN ROSSINI

De vleugels zullen worden bespeeld door Edith Velthuis en Inge Lulofs en het harmonium door Bert Mooiman. De solopartijen worden vertolkt door de leden van het Clarus solistenkwartet: Petra Stoute, Florieke Beelen, Peter Gijsbertsen en Patrick Pranger (resp. SATB). Het geheel staat onder leiding van Herman Koops.

Rossini componeerde deze mis in 1863, meer dan 30 jaar na zijn laatste opera, en noemde het zijn “laatste zonde van ouderdom”. Het uitgebreide werk is een missa solemnis, maar niet zonder ironie noemde hij het “kleine mis”. Omdat Rossini bang was dat andere componisten zijn mis om zouden zetten naar een versie voor orkest, deed hij dat zelf in 1867. Mardi le Vingt voert de mis uit in de originele setting met twee vleugels en een harmonium.

Het concert begint om 15.00 uur, de kerk is geopend vanaf 14.30 uur. Entreekaarten zijn te bestellen vanaf €17,50. Als u zeker wilt zijn van een (goede) zitplaats adviseren we om kaarten te bestellen via de website van Mardi le Vingt. Tickets zijn ook te koop aan de kassa bij de kerk.

Fotobijschrift: Mardi le Vingt tijdens haar jubileumconcert in november 2019.

Of bekijk de website mardilevingt.com/agenda/27-november-2022-petite-messe-solenelle-rossini/

Wanneer

Prijzen

  • € 17,50 Entreeprijs

Locatie

RK St. Pancratiusbasiliek

Adres
Grotestraat 64, 7651CK Tubbergen
E-mail
Website
hpancratius.nl/tubbergen/

Tip je vrienden

facebook twitter