Excursie ‘Boerenerven’ Dal van de Mosbeek

Wil je ontdekken hoe het Twentse boerenleven van oudsher is verweven met het landschap? Ga zaterdag 4 februari mee met de wandeling ‘Boerenerven’ van Landschap Overijssel. Met een gids wandel je langs diverse Twentse boerenerven en geniet je van de mooie Twentse natuur.

Tijdens deze extra lange wandeling hoor je meer over de geschiedenis, karakteristieke elementen van de erven én de omgeving. De wandeling start om 14.00 uur en duurt ca 3 uur.

Stiepeltekens, hallenboerderijen en houtwallen. Het komt allemaal aan bod tijdens de wandeling ‘Boerenerven’. Zo liggen de meeste boerderijen - niet toevallig - tussen houtwallen, akkers en bosjes. En hebben stiepeltekens een bijzondere betekenis. De gids brengt je langs prachtige Twentse boerenerven die je eens goed van dichtbij gaat bekijken. Je krijgt daardoor een interessant inkijkje in hoe men vroeger bouwde en leefde. Ook is het volop genieten van de prachtige natuur van het Dal van de Mosbeek. Watermolen Frans staat ook op het programma, want ook hier valt veel te ontdekken. Tip: trek warme kleren en stevige schoenen aan.

Aanmelden

Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 30 personen.

Kosten

De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 3,- per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Of bekijk de website landschapoverijssel.nl/eropuit/activiteiten

Wanneer

  • -

Locatie

Tip je vrienden

facebook twitter