Avondwandeling ‘Wilde planten' in het Springendal

Woensdagavond 19 juni organiseert Landschap Overijssel de avondwandeling ‘Wilde planten bij de bronnen’ in het Dal van de Mosbeek. Met een gids ga je mee op pad naar plekken waar bijzondere en vaak zeldzame planten groeien.

Ook leer je meer over het bronnenlandschap van het Dal van de Mosbeek. Een leuke en vooral ook interessante wandeling. De wandeling start om 19.00 uur en duurt ongeveer 3 uur.

Dat het Dal van de Mosbeek een bijzonder gevarieerd landschap heeft, ontdek je al snel tijdens deze avondwandeling. Bos, beekjes, bronnen, heide en houtwallen, je komt het allemaal tegen. Maar het gebied is ook rijk aan wilde planten, vele zijn zeldzaam en wettelijk beschermd. Zo gaan we onder meer op zoek naar de Vetblad (kleverig viooltje) en klokjesgentiaan. Onderweg zien we ook planten als beenbreek, zonnedauw en blauwe knoop. Een groot aantal bloemen, waaronder de klokjesgentiaan werd vroeger gebruikt als geneeskrachtig kruid maar bijvoorbeeld ook om verfstof te maken. Deze en meer interessante weetjes hoor je onderweg van de gids. Hij neemt ook loepjes mee. Tip: de wandeling gaat onder meer door gebieden waar je normaal niet mag komen. Trek daarom stevige schoenen aan.

Aanmelden

Meld je van tevoren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 30 personen.

Kosten

De kosten zijn € 5,00 per persoon. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Of bekijk de website www.landschapoverijssel.nl

Wanneer

Prijzen

  • € 5,00 Entreeprijs

Locatie

Tip je vrienden

facebook twitter