Wandeling ‘Herfst en Paddenstoelen in het Dal van de Mosbeek

MANDER/VASSE – De herfst is aangebroken! Ga zaterdag 14 oktober mee op stap met de gidsen van Landschap Overijssel in het Dal van de Mosbeek.

Zij zijn echte kenners en laten je allerlei herfstverschijnselen zien tijdens de wandeling. Wat gebeurt er met de gevallen bladeren op de grond? Is het een goed notenjaar? De wandeling start om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur.


De natuur is in herfststemming. Wat gebeurt er zoal in de natuur? Langzaamaan verkleuren de bladeren, vallen eikels en hazelnoten en verschijnen de paddenstoelen. Hoe komt dat eigenlijk? Wandel mee met de gids, die onderweg meer vertelt over herfstperikelen. Wel eens gehoord van de uitdrukking ‘ze schieten als paddenstoelen uit de grond’? Waarom zeggen we dat? En waarom zie je er zoveel in de herfst? Onderweg gaan we op zoek naar onder andere vliegenzwammen, elfenbankjes en eekhoorntjesbrood. Je hoort het allemaal tijdens deze mooie herfstwandeling. Tip: Trek stevige schoenen aan.

Aanmelden

Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 30 personen. Tip: trek stevige schoenen aan, de wandeling gaat niet altijd over gebaande paden.

Kosten

De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 3,- per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Ben je al donateur?

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf € 2,- per maand. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Het Bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek zoekt vrijwilligers die het kinderactiviteitenteam willen versterken. Belangstelling of wil je meer informatie? Stuur een mailtje naar louiset.vos@landschapoverijssel.nl

Zie bijgesloten foto: gewone hertenzwam, ©Gonny Sleurink.

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 5,00 Entreeprijs
  • € 3,00 Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)

Locatie

Tip je vrienden

facebook twitter