Kinderactiviteit ‘Papier scheppen’ bij Watermolen Frans

Heb jij wel eens zelf papier gemaakt? Kom naar de kindermiddag ‘Papier scheppen’ op woensdagmiddag 5 juni bij Watermolen Frans. In deze molen werd vroeger papier geschept. Luister naar het verhaal van de molenaar en leer hoe je je eigen papier kunt maken.

Watermolen Frans was tot 150 jaar geleden een papiermolen. Om papier te maken gebruikten ze toen het waterrad. Maar hoe deden ze dat? Jouw voorouders wisten het. Tijdens de kindermiddag leer je alles over papier maken en wat je daarvoor nodig hebt. De molenaar vertelt je ook mooie verhalen over de watermolen. En heb je vragen? Stel ze gerust. Natuurlijk is het leuk om zelf aan de slag te gaan. Daarom mag je tijdens deze middag je eigen papier maken of een zaadmatje. We zetten een molenpuzzeltocht uit, dus genoeg te beleven deze middag. Tip: trek kleren aan die vies mogen worden.

Aanmelden

De middag is leuk voor kinderen van 4 tot ongeveer 12 jaar. We beginnen om 15.00 uur en het duurt tot 17.00 uur. Meld je wel van tevoren aan via de website www.landschapoverijssel.nl. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken.

Kosten

De bijdrage voor deze kinderactiviteit is € 3,- per kind, dat is inclusief een bekertje drinken.

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 3,00 Entreeprijs

Locatie

Watermolen Frans

Adres
Oosteriksweg 26, 7663 TA Mander
Telefoon
0529401731
E-mail
Website
landschapoverijssel.nl/eropuit/twente/molen-frans

Tip je vrienden

facebook twitter