Kindersterrenkijkavond

Cosmos Sterrenwacht

prijs
€ 8,00
locatie
Cosmos Sterrenwacht, Lattrop

Je mag lekker lang opblijven want je gaat naar de sterrenwacht. Hoe cool is dat! Wat is er nu mooier dan op een mooie heldere avond sterren te kijken! Op de even zaterdagen t/m 16 maart. Tijd: 19.00 tot 21.30 uur.

Daarom organiseert de sterrenwacht sterrenkijkavonden speciaal voor kinderen. Wat is er allemaal te beleven?

Beleef een interactieve lezing in het Astro Theater waar we je meenemen op reis door het zonnestelsel. Tijdens de voorstelling leer je allerlei wetenswaardigheden over de Zon, Maan en de planeten. Super spannend!In het planetarium kun je de sterrenhemel van dit moment zien. Kijk links, rechts, voor en boven je, je zit in de sterrenhemel! Het planetarium projecteert sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. Het hele universum is hier te zien. We laten je de mooiste sterrenbeelden zien, met de figuurtjes die daarbij horen. En heel misschien valt er nog wel een vallende ster.

Dan gaan we omhoog, de trappen op naar de enorme koepel met de giga grote telescoop en grote telescopen op ons fraaie dakterras. Met deze telescopen kun je o.a. naar de Maan kijken als deze te zien is, evenals de rode planeet Mars. Maar er zweven nog veel meer mooie objecten rond in het heelal. Kom jij ze van dichtbij bekijken? Na afloop van een bezoek aan de sterrenwacht zijn jullie echte Sterrenkids! Natuurlijk zijn de ouders en grootouders ook van harte welkom. Ook voor hen zal het een prachtige avond worden.

De data voor de kindersterrenkijkavonden zijn:

Zaterdag 3 november
Zaterdag 17 november
Zaterdag 1 december
Zaterdag 15 december
Zaterdag 29 december
Zaterdag 12 januari
Zaterdag 26 januari
Zaterdag 2 februari
Zaterdag 16 februari
Zaterdag 2 maart
Zaterdag 16 maart

De sterrenwacht is om 19.00 uur geopend en het programma duurt tot ongeveer 21.30 uur. Het programma begint om 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig. Er gelden normale entreeprijzen. Meer informatie op: www.cosmossterrenwacht.nl

Akkoord

Deze website maakt gebruik van Cookies om jouw bezoek aan onze website nog gemakkelijker en persoonlijker te maken. Lees meer