Pareldagen Vasse

Pinksteren 2018 staat in Vasse weer in het teken van de Pareldagen! Tijdens dit evenement is er vertier voor jong en oud! Lees hieronder het succes van het afgelopen jaar.

Terugblik Pareldagen 2017:

Woensdagavond startte het bomvolle programma met de inmiddels klassieke wandeldriedaagse. Vrijdag kwamen de wandelaars na 3 dagen stappen door het mooie Vasser buitengebied in de tent een welverdiende medaille ophalen. Ondertussen zaten de bedrijven aan de borrel naast de tent. Of het door het mooie weer kwam of door de barbecue zullen we misschien nooit weten, maar de opkomst was ongekend hoog.

Zaterdag begon het feest met een programma voor de kinderen en daarna de senioren. Terwijl de laatste bingoprijzen werden uitgereikt, vlogen buiten de volleyballen al weer over het net. Op de beats van dj Pedro werden de sportieve krachten van buurten en vriendengroepen gemeten. Team Arcade ging uiteindelijk met de eerste prijs naar huis. Zaterdagavond was de jeugd van Vasse weer opnieuw present in de Pareltent. Dj Lars wist het jonge publiek lekker bezig te houden op de dansvloer.

Zondagochtend was de tent gevuld met lange rijen tafels. Ruim 200 Vassenaren schoven aan om te genieten van een overvloedig brunchbuffet met lekkers van lokale winkeliers en horecaondernemers. Verse aardbeien en croissantjes, aspergesoep en spinaziesoep, pannenkoekjes, gebakken eitjes, boerenkaas, verse vleeswaren, salade; het kon niet op. Direct aansluitend aan de brunch trok Brommers kiek’n… en meer! veel gezelligheid op de naastgelegen weide. Onder de stralende zon streken gezinnen en vriendengroepen neer op picknicktafels en hooibalen om te genieten van oude brommers, sfeerkraampjes, een vip-corner voor weizenbier en kleine speelhoekjes voor de kinderen.

En toen was het al weer tijd voor het Parelspektakel. Bij dit parcours van opblaasattracties en hindernissen streden buurten en vriendengroepen onder luid gejuich om de sportieve eer. Uitdagingen als kratten stapelen, waterspellen, glijbanen en Stef Stuntpiloot leverden veel hilarische momenten op. Bij de jeugd ging team DKM met de absolute eer strijken, bij de volwassenen haalde team Hezzing’n Heujdiek de eerste prijs.

Zondagavond was de tent volledig omgebouwd naar het welbekende Top-2000 café. Bonanza Drive-inn had er ‘ouderwets’ de stemming in met hits uit voorbije jaren. De Stones, Abba, Paradise by the dashboardlight, Thunderstruck; het kwam allemaal voorbij. Prachtig om te zien hoe verschillende generaties zij aan zij in de Pareltent stonden te feesten. Menig ouder en kind stonden samen op de dansvloer.

Op de laatste dag van het feestgeweld is sinds jaar en dag de Playbackshow, waarbij verenigingen ook nog een extraatje voor de clubkas konden verdienen. Het mag gezegd, de podiumtalenten uit Vasse, Mander en Hezingen gaven echt alles deze middag. Ze haalden de gekste attributen en kleding uit de kast voor een enthousiast meedeinende tent. Al mag een vermelding van Tiedt Zat, DKW, Hezzing’n Heujdiek en de raad van elf niet ontbreken, het meest memorabele optreden werd neergezet door CV Mander. Het rooie geweld uit Mander was een overtuigd winnaar. Bij de jeugd wonnen Douwe Hannink en Nicolay Oude Nijhuis de eerste prijs met een wervelend rockoptreden.

Als allerlaatste activiteit was er de Parelprijzenparade. De prijzen voor deze parade zijn ingebracht door lokale sponsoren. De Hoofdprijs is een week vakantie in het prachtige Haus Walser Berge in het Kleinwalsertal in Oostenrijk. Het winnende lot van deze week vakantie was in handen van Anne Booijink. Zij gaat samen met haar ouders en zussen het Kleinwalsertal ontdekken. En dan was er nog de onthulling van het bedrag voor het goede doel. De opbrengst van de Parelprijzenparade gaat traditioneel naar mooi initiatief of een instelling in Vasse. Onder luid applaus mocht de Stichting AED Vasse e.o. maar liefst €1.050 in ontvangst nemen. Een prachtige manier om dit wervelende dorpsweekend af te sluiten.

Akkoord

Deze website maakt gebruik van Cookies om jouw bezoek aan onze website nog gemakkelijker en persoonlijker te maken. Lees meer