Aarbei-Aspergetocht

De aardbei en aspergetocht is een fiets en wandelroute door het mooi Twentse landschap waarbij u twee bedrijven ontmoet: De Manderveense Aardbei en Natuurlijk Mander. U krijgt rondleidingen en kan deelnemen aan gratis proeverijen.

Op het aspergeteeltbedrijf Oude Luttikhuis in Mander kunnen de mensen meelopen met een rondleiding over het land om te zien hoe de asperges worden geoogst. Daarna ziet u het wassen, en sorteren van de asperges. Ook kunt u zien hoe de aspergeschilmachine werkt. Tevens draait er een film. Verder kan men aspergesoep eten en het Twents Wijnhuis staat er met bijpassende wijnen. Ook kunnen de mensen asperges kopen.

Op het aardbeiteeltbedrijf De Manderveense Aardbei krijgen de bezoekers een rondleiding waarbij alles wordt verteld over het planten, plukken en het verzorgen van de aardbeien. Men kan tevens jams en sauzen proeven in de proeverij. Ook kunt u aardbeien kopen in het speciale aardbeienwinkeltje. Een kopje koffie of thee met een Twentse beschuit met aardbeien staat ook klaar. Of een heerlijk ijsje met verse aardbeien!

Wanneer

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

U kunt zich opgeven voor de fiets- en wandeltocht van 10:00 tot 14:00 bij Hotel Tante Sien aan de Denekamperweg 210 te Vasse.

Tip je vrienden

facebook twitter