Pinksterrit klassieke bromfietsen

Op 20 mei 2018 organiseren Harrie Bos en Frans Veelers een 65 kilometer lange toerrit voor klassieke brommers.

Op 20 mei 2018 organiseren Harrie Bos en Frans Veelers een 65 kilometer lange toerrit voor klassieke brommers vanaf het Parelterrein in Vasse. Iedereen met een brom- of snorfiets uit - pak hem beet - ergens tussen 1955 tot 1980 kan deze Pinkster-zondagochtend starten vanaf de feesttent aan Denekamperweg in Vasse. De route van 65 kilometer is over de hele rit uitgezet volgens het klassieke bolletje-pijltje systeem. De navigatie-app kan dus thuisblijven.

Bos en Veelers, respectievelijk lid van lokale brommerclubs ‘Brommerskieken’ en ‘De Haradutas’, zijn bromfietsfanaten van het eerste uur. Veelers grijnst: “Ik heb net een ‘oranje-witje’ op de kop getikt, de Yamaha Everseen uit ’72. Dat model was ook mijn allereerste brommer. Maar Harrie hier is nog veel gekker, die heeft zijn Malanca Testa Rossa uit ’72 altijd in de woonkamer staan!”

Onder het sleutelen, poetsen en speuren naar dat ene uniek exemplaar, wisselen Bos en Veelers regelmatig tips, ervaringen en tourroutes. Zoals ze normaal hun schuurvondsten met andere liefhebbers delen, verheugen ze zich nu al op de Pinksterrit. Bos: “Met deze tocht weet je waar je al die tijd voor hebt liggen sleutelen. We toeren op ons dooie gemak door de natuur met doorkijkjes naar boerderijen, beekjes, molens en zelfs een vogelbroedgebied. En mocht je klassieker onderweg de geest geven? Dan pikken we je wel op met de bezemwagen.”

Pareldagen Vasse laat de organisatoren op 20 mei a.s. op het Parelterrein aan de Denekamperweg inschrijven en starten. De tocht eindigt ook weer op het feestterrein, waar dan nog meer klassieke bromfietsen te bezichtigen zijn. Starten kan individueel of in groepen tussen 09.00 uur en 11.00 uur. Voor €5,- per brommer ontvangen toerrijders een route, de huisregels en twee consumpties. Voorinschrijven is niet noodzakelijk, maar bij grotere groepen wel gewenst. Met een mailtje naar frans@veelers.nu is de inschrijving voor groepen zo geregeld.

Wanneer

Prijzen

  • € 5,00 Entreeprijs

Voor €5,- per brommer ontvangen toerrijders een route, de huisregels en twee consumpties. Voorinschrijven is niet noodzakelijk, maar bij grotere groepen wel gewenst. Met een mailtje naar frans@veelers.nu is de inschrijving voor groepen zo geregeld.

Tip je vrienden

facebook twitter