Pancratiusdag 2018

Evenals vorig jaar start de H. Pancratiusparochie het nieuwe pastorale werkjaar met de Pancratiusdag bij de kroezeboom in Fleringen op zondag 2 september. Het belooft een hele bijzondere ochtend te worden.

Naast het bijzondere feit dat pater Ben Stopel in deze viering zijn 40 jarig priesterjubileum viert en hij samen met het pastoraal team voorgaat ,zal de viering in het teken staan van “Kerkproeverij”. Dit is een landelijke campagne waarbij de kerkgangers een bekende ( een vriend , familielid) uitnodigen om mee te gaan naar de viering. Om daar van geloof en geloofsgemeenschap te “proeven” . Want waarom zou je datgene wat je zelf waardevol vindt alleen voor jezelf houden? . Kerkproeverij is de Nederlandse variant van “Back tot Church Sunday”, een initiatief van de Anglicaanse Kerk van Engeland sinds 2004.. De bedenker ervan is de Engelse theoloog Michael Harvey die ooit door zijn moeder is gevraagd mee te gaan naar de kerk. Na afloop van de dienst werd hij gastvrij door de geloofsgemeenschap benaderd. Dat had hem zo getroffen dat de kerk voor hem een thuis werd. Inmiddels wordt deze campagne in Groot-Brittannië en in de Verenigde Staten beschouwd als heel succesvol en heeft deze in 17 andere landen navolging gekregen.

Vorig jaar heeft de Raad van Kerken het initiatief genomen voor de Nederlandse kerkproeverij en hebben er tussen de 800 en 1000 kerken gehoor aan gegeven. Dit jaar wil de Pancratius Parochie graag aansluiten. In de viering zal pater Ben Stopel de overweging houden. Daarnaast zullen onze burgemeester en twee jongeren gaan vertellen wat geloof voor hen betekent in het dagelijks leven. De zang wordt verzorgd door Multiple Voices uit Tubbergen. Evenals vorig jaar kunnen leden van andere koren uit de parochie zich hierbij aansluiten.

Na de viering wordt er een proeverij gehouden van taarten, cakes of koekjes die door de aanwezigen zelf zijn gebakken. Ook kinderen worden uitgenodigd daaraan mee te doen. U mag zich daarvoor aanmelden bij Yvonne Kroeze: y.kroeze@hpancratius.nl

Graag zien we u op zondag 2 september om 10.00 uur. Noteert u dit evenement vast in uw agenda?

Wanneer

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Tip je vrienden

facebook twitter