Struinen over de heide

Augustus is dé maand om de hei op te gaan. In deze maand kleuren grote delen van het Springendal paars door de bloeiende heide, een prachtig gezicht en een ware beleving om er door heen te struinen onder begeleiding van een natuurgids van Staatsbosbeheer.

De term heide is een begrip, maar er zijn vele plant- en diersoorten naast de werkelijke heideplant die thuis horen in de verschillende typen heide. Ook bij het beheer van een gezonde hei komt veel kijken, tijdens deze heide-excursies gaan we in op ontstaan, flora en fauna en het heidebeheer van vroeger en nu.

Op dinsdagavond 7 augustus neemt een natuurgids van Staatsbosbeheer u gedurende twee uren mee over heideterreinen van het Springendal. De wandeling start om 18.45 uur met een lekkere kop koffie, thee of ranja. Tip van de boswachter: trek een lange broek en stevige schoenen aan, want we lopen ook buiten de paden. En vergeet vooral uw verrekijker niet, de kans om een ree of een zwarte specht te spotten is aanwezig!

Wanneer: Dinsdagavond 7 augustus. Vertrek: Om 18.45 uur vanaf de Parkeerplaats ‘Brandtoren’ p/a Brandtorenweg 4, 7662 PB Hezingen Kosten: Volwassenen €5,00 inclusief koffie/thee/ranja. Kinderen t/m 12 jaar gratis.

Wanneer

Prijzen

  • € 5,00 Deelnameprijs

Kinderen tot 12 jaar gratis.
Inclusief koffie/thee/ranja van Twentsch Geluk

Locatie

Parkeerplaats Brandtoren

Adres
Hooidijk, 7662 PB Hezingen

Tip je vrienden

facebook twitter