Avondwandeling Bronnen & Beken

prijs
€ 5,00
locatie
Parkeerplaats Brandtoren, Hezingen

Volg de kabbelende Springendalsebeek vanaf één van haar bronnen, tot aan de romantische Grote Bronvijver. Onderweg vertelt de gids je over de planten en diersoorten die specifiek zijn voor bronnen en beken.

Het Springendal staat bekend om haar kabbelende beekjes met glashelder water en romantische bronvijvers. De bronnen en de beken zijn het hart van het Springendal; want dankzij het zuivere water uit de vele bronnen, die samenstromen tot de Springendalsebeek, komen er bijzondere planten in het natuurgebied voor en vormt het een leefgebied voor de zeldzame beekprik, een geheimzinnig ‘visje’ met een nog geheimzinniger leven.

Op dinsdagavond 28 augustus neemt een natuurgids van Staatsbosbeheer u gedurende twee uren mee door het hart van het Springendal. De wandeling start om 18.45 uur met een lekkere kop koffie, thee of ranja. Tip van de boswachter: trek een lange broek en stevige schoenen aan, want we lopen ook buiten de paden. En vergeet vooral uw verrekijker niet, de kans om een ree of een zwarte specht te spotten is aanwezig!

Wanneer: Dinsdagavond 28 augustus Vertrek: Om 18.45 uur vanaf de Parkeerplaats ‘Brandtoren’ p/a Brandtorenweg 4, 7662 PB Hezingen Kosten: Volwassenen €5,00 inclusief koffie/thee/ranja. Kinderen t/m 12 jaar gratis.

Akkoord

Deze website maakt gebruik van Cookies om jouw bezoek aan onze website nog gemakkelijker en persoonlijker te maken. Lees meer