Wandeling Galgenberg tijdens Nacht van de Nacht

Zin in een donkere wandeling? Ga mee op stap met de gids tijdens de Nacht van de Nacht in het Dal van de Mosbeek. Je wandelt in het donker naar de top van de Galgenberg. Geniet hier van de sterren terwijl de gids een oud verhaal vertelt.

De wandeling is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en duurt ongeveer 2 uur, aanmelden is noodzakelijk.

Het is best donker ’s nachts. Helemaal in het Dal van de Mosbeek, dat één van de meest donkere plekken in Nederland is. Als je eenmaal even buiten bent, merk je dat je meer kunt zien dan je denkt. Als het dan ook nog eens helder weer is, kun je genieten van de vele sterren die je hier ziet. Zie jij de Grote Beer, Poolster of de meest heldere ster Sirius? Tijdens de Nacht van de Nacht neemt de gids je mee naar de top van de Galgenberg. Als beloning staat een kop lekkere warme chocolademelk klaar bij Watermolen Frans. Voor de gelegenheid is het waterrad mooi verlicht. Tip: Trek stevige schoenen en warme kleren aan.

Nacht van de Nacht In heel Nederland is het zaterdag 27 oktober Nacht van de Nacht. Overal worden speciale activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Op deze manier willen natuurorganisaties zoals Landschap Overijssel mensen laten genieten van de donkere nacht en aandacht vragen voor het belang van het donker. ’s Nachts geen overbodige verlichting!

Praktische informatie De wandeling Nacht van de Nacht is zaterdag 27 oktober. Aanmelden is noodzakelijk en kan tot en met vrijdagochtend via www.landschapoverijssel.nl of 0529 401 731. De wandeling is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Bijdrage is €3,- per persoon, € 1,50 voor kinderen, inclusief een kop warme chocolademelk. Donateurs mogen op vertoon van hun ledenpas gratis mee. Vergeet je niet je pas mee te nemen? Startpunt is bij Infocentrum IJs & Es, Bergweg 8 in Mander/Vasse. Hier kun je ook parkeren.

Kijk voor meer informatie over activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl.

Wanneer

Prijzen

  • € 1,50 Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
  • € 3,00 Entreeprijs Volwassenen
  • gratis Prijs voor leden

Locatie

Infocentrum Ijs & Es

Adres
Bergweg 8, Mander

Tip je vrienden

facebook twitter