Culturele Xplosie: podium voor lokaal talent

prijs
gratis
locatie
Burg. Verdegaalhal Tubbergen, Tubbergen

17 november 2018 wordt de Burg. Verdegaalhal in Tubbergen omgetoverd tot de Culturele Xplosie met workshops en optredens voor volwassenen en kinderen. Zang, dans, muziek, beeldende kunst, en dat alles door inwoners van de gemeente Tubbergen.

Vanaf 15.00 uur is op diverse podia een veelheid aan podiumplezier te beleven. De entree is gratis.

Programma groeit dagelijks

Het exacte programma voor de dag is nog niet rond, want dagelijks komen er nieuwe namen bij. Kamerkoren, kunstenaars, toneelgroepen, buutredenaars, bands, goocheltrucks, singer-songwriters, dansers, alles wat op een podium kan optreden of wil exposeren is welkom. Dat kan Kunst met een grote K zijn, maar ook voor kunsten met een grote glimlach is ruimte op de Culturele Xplosie. Enige voorwaarde: de kunstenmakers komen uit de gemeente Tubbergen.

Enkele namen van optredens die op 17 november het podium pakken: Falsch und Verrückt, By Sandra, Mardi le Vingt, Shantykoor de Schuytenvaerders, de percussiegroep van de dr. Schaepmanharmonie, And Friends, Bram Leferink en Anja Lankamp.

Gezamenlijk platform voor cultureel talent

Bas Olde Hampsink, die samen met Frank Droste en Karina Voets vanuit verschillende culturele organisaties in Tubbergen de Xplosie organiseert: “In bijeenkomsten met culturele organisaties, initiatieven, kunstenaars, muzikanten en de gemeente ontstond het idee voor een gezamenlijk platform om zo cultureel talent in de gemeente Tubbergen te verbinden. Als het een succes wordt, willen we dit elk jaar wel doen.”

Frank Droste vult aan: “In de gemeente Tubbergen het bárst van het talent. Elk dorp heeft ook muziekgroepen, koren, bands, kunstenaars en toneelverenigingen en elke week is wel ergens een feesttent, expositie of optreden waar je heen kunt. Op de dorspfeesten en tijdens de Carnavalsperiode gaan ze ook helemaal los met optredens en creativiteit. We noemen dat niet altijd cultuur, maar dat is het natuurlijk wel degelijk.”

Op www.hofvantubbergen.nl en de Facebookpagina ‘Culturele Xplosie Tubbergen’ is meer informatie over de Culturele Xplosie te vinden. Daar zal uiteindelijk ook het definitieve programma verschijnen.

Meer informatie

De Culturele Xplosie is een initiatief van Hof van Tubbergen (www.hofvantubbergen.nl) Meer informatie een aanmelden optredens: info@hofvantubbergen.nl

Organisatoren: Frank Droste, tel: 06-57552530 Bas Olde Hampsink, tel: 06-53256721 Karina Voets, tel: 06-50566790 (24 tot 31 oktober even niet bereikbaar)

Akkoord

Deze website maakt gebruik van Cookies om jouw bezoek aan onze website nog gemakkelijker en persoonlijker te maken. Lees meer