Bezoek het bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek

Ons bezoekerscentrum in dit prachtige stukje Twente is een prima uitvalsbasis voor wandelingen, fietstochten en andere activiteiten. Je bezoek meer dan waard! Het bezoekerscentrum bestaat uit meerdere gebouwen, waarin we je van harte welkom heten.

Infocentrum Ijs & Es

In Infocentrum IJs & Es kom je meer te weten over de bijzondere ontstaansgeschiedenis van Noordoost-Twente. Geloof het of niet, maar op deze grond bevond zich miljoenen jaren geleden een reusachtige gletsjer, een droge woestijn, een tropische zee en dampende moerassen. Later hebben ook mensenhanden hun invloed gehad op het gebied. Kom het ontdekken in Infocentrum IJs & Es en maak kennis met de oorsprong van de Mosbeek!

Watermolen Frans

De Mosbeek heeft ons nog meer te vertellen; namelijk over watermolens en hun molenaars. Het waterrad van Watermolen Frans wordt al meer dan 300 jaar aangedreven door het water uit de beek. In Watermolen Frans zijn elke zondag vrijwilligers aanwezig om je welkom te heten en je de molen te laten zien. Als de molen open is kun je ook een bezoekje brengen aan de Winkel van Frans. Zelf eens een velletje papier scheppen of een handje graan malen? Dat kan ! Bovendien organiseren we hier regelmatig leuke activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen. Bezoek bijvoorbeeld onze oogstdag of kom met de kinderen uilenballen uitpluizen. Kijk op ons activiteitenoverzicht verderop op deze pagina voor meer informatie.

  • Elke zondag geopend van 12.00 tot 17.00 uur (november t/m februari tot 16.00 uur).

Watermolen Bels

Ook Watermolen Bels is een bezoek waard. De watermolens Frans en Bels staan op een steenworp afstand van elkaar. Hun raderen draaien op hetzelfde water uit de Mosbeek. Toe aan een kop koffie of lekkere pannenkoek? Dat kan in het sfeervolle restaurant naast Watermolen Bels. Een gezellige plek om even uit te rusten, in de schaduw, op het terras of juist bij de kachel in het restaurant! Naast Watermolen Bels staat op de parkeerplaats het onbemande Infocentrum IJs & Es waar je terecht kunt voor veel informatie over het Dal van de Mosbeek. Kijk voor openingstijden van de watermolen en het restaurant op de website van Watermolen van Bels.

Kijk voor openingstijden op de website van Landschap Overijssel

Wanneer

  • 13 jan - 15 dec 2019
    • elke zondag | - uur

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Tip je vrienden

facebook twitter