Excursie boerderijen en watermolens

Bewondert u echt Twents vakmanschap van boerderijen en watermolens? Ga dan zaterdag 2 november mee op excursie in het Dal van de Mosbeek. Met een gids verkent u diverse prachtige boerderijen en watermolens.

U ontdekt zo echte Twentse historie! De excursie start om 14.00 uur en duurt ongeveer 2 uur.

In het Dal van de Mosbeek heb je niet alleen mooie vergezichten, bronnetjes en heide. Je vindt hier ook uitmuntend ambachtelijk vakmanschap. Tijdens deze excursie staat de gids uitgebreid stil bij de bouw van oude gebouwen in de omgeving, zoals de watermolens van Frans en Bels en enkele boerderijen. Van dichtbij bekijkt u muren, opgetrokken uit leem of steen, met kruisverbanden, geveltekens en heideplaggen onder de dakpannen. De gids vertelt u alles over het gebruik van bijvoorbeeld eikenhout, ankerbalken en opleggers. Typisch Twents vakmanschap!

Praktische informatie

De excursie is zaterdag 2 november en start om 14.00 uur. Het duurt ongeveer twee uur. Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee. Vergeet niet uw pas mee te nemen! De wandeling start bij Infocentrum IJs & Es, Bergweg 8 in Mander/Vasse. Hier kunt u ook parkeren.

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Prijs voor leden
  • € 5,00 Prijs voor niet-leden

Locatie

Tip je vrienden

facebook twitter