Glasrijk Tubbergen

Hou je van glaskunst? Dan mag je Glasrijk Tubbergen van woensdag 2 t/m zondag 6 oktober 2019 niet missen. Deze jaarlijks terugkerende internationale kunstmanifestatie trakteert je op verschillende binnen- en buitenlocaties op beeldende kunstobjecten, installaties, design en glas in lood.

Dit is het grootste evenement in Nederland rond het thema glas. Het evenement vindt zijn oorsprong in de bijzondere gebrandschilderde glas-in-loodramen van de familie Nicolas in de plaatselijke Sint-Pancratiusbasiliek. Jaarlijks komen er 15.000 tot 20.000 bezoekers om de werken van bekende glaskunstenaars te bewonderen. Dit jaar is de 23e editie.

Ontdek de mooiste glaskunst
Ontdek de mooiste glaskunst

In het kort..

Glaskunst: Laat u tijdens uw wandeling door Tubbergen verrassen door glaskunst op unieke locaties. U vindt onder andere exposities in het Gemeentehuis, de bibliotheek (CHIEC), de pastorietuin naast de St. Pancratiusbasiliek, de voor- en achtertuin van de dominee, in de Rabobank en in het Eeshofbos. Ook de ramen van de St. Pancratiusbasiliek met de gebrandschilderde glas-in-lood ramen, vervaardigd door vijf generaties van de bekende glazeniersfamilie Nicolas, zijn een bezoek meer dan waard.

  • Inspirerende demonstraties: in verschillende winkels demonstreren kunstenaars diverse glastechnieken. Vergeet vooral de glasblazer Marc Locock niet aan de zijkant van het Raadhuisplein en de kunstenaars in de hal van de middelbare school St. Canisius geen bezoek te brengen.

  • Winkelen: de nieuwste mode, fietsen, brillen, schoenen, bloemsierkunst, de mooiste glazen voorwerpen bij La Cuisine, er valt genoeg te winkelen. De winkels zijn ook op deze zondag geopend.

  • Eten en drinken: geniet van een kop koffie met iets lekkers of een lekker broodje bij één van de horecagelegenheden op de route.

Cultureel Randprogramma Glasrijk 2019

In samenwerking met Kaft en Hof van Tubbergen is er weer een mooi en gevarieerd randprogramma ontstaan, rondom het thema Mirror, mirror…glazen sprookjes. Het uitgebreide programma is te vinden in onze uit-agenda op kijk op de website van Glasrijk Tubbergen

Programma

Wanneer

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Kunstcatalogus: verkrijgbaar tegen € 7,00 (inclusief plattegrond)
Plattegrond: met routes verkrijgbaar tegen € 2,00