De enige echte Twentse Midwinterhoornwandeling 2019

Elk jaar is een ander buurtschap aan de beurt om de wandeling te organiseren. Tijdens deze wandeling zie je het mooie Twentse winterlandschap. De organisatie van deze editie ligt in de handen van Denekamp.

De enige echte Twentse Midwinterhoornwandeling heet zo omdat deze wandeling al meer dan 40 jaar door de buurtschappen in Twente georganiseerd wordt. Elk jaar is een ander buurtschap aan de beurt om de wandeling te organiseren. Tijdens deze wandeling zie je het mooie Twentse winterlandschap in combinatie met de bijzondere eeuwenoude traditie van het midwinterhoornblazen. Deze traditie is waarschijnlijk ontstaan in de tijd van de Germanen en is als traditie erkend door de Unesco.

Dit jaar laat Denekamp het mooie Singraven en omstreken zien aan de wandelaars tijdens de midwinterhoornwandeling op 22 december 2019. Zien we u dan?

Het vertrekpunt is zalencentrum 't Wubbenhof, hier kan gestart worden vanaf 10.00 tot 14.00 uur.

U kunt kiezen uit een korte wandeltocht van 6 km of een lange wandeltocht van 10 km, waarbij u onderweg de klanken van de midwinterhoorn hoort. Op verschillende plaatsen langs de route staan één van de ongeveer 25 blaasgroepen uit diverse plaatsen. De groepen blazen volgens een strak tijdschema. Het officiële startpunt is bij 't Wubbenhof aan de Oldenzaalsestraat. Borden zullen u wijzen naar de parkeerplaatsen. Om de wandeling nog interessanter te maken kunt u een programmaboekje aanschaffen. Hierin staat de route beschreven en worden de tijden aangegeven wanneer er op een blaaspunt geblazen wordt. Verder staan er wetenswaardigheden in over het gebied, het landgoed Singraven en de diverse boerderijen waar u langs loopt. Door aanschaf van het boekje kunt u op de aangegeven plekken parkeren en helpt u mee om dit evenement te bekostigen.

Wanneer

Locatie

Zalencentrum `t Wubbenhof

Adres
Oldenzaalsestraat 49, 7591GL Denekamp
Telefoon
0541-351333
E-mail
Website
www.wubbenhof.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter