Wandeling 'langs boerenerven'

Wat zijn de typische kenmerken van Twentse boerenerven? Ontdek het tijdens de wandeling ‘Boerenerven’ op zaterdag 1 februari in het Dal van de Mosbeek. De gids van Landschap Overijssel vertelt onderweg meer over stiepeltekens, hallenhuisboerderijen en andere bijzonderheden.

Het boerenerf in het landschap

Cultuur en natuur in één wandeling! De wandeling is zaterdag 1 februari en duurt ongeveer 2,5 uur. Waar dienen stiepeltekens voor? En welke verschillende soorten boerderijen heb je in Twente? De wandeling ‘Boerenerven’ geeft je een mooi kijkje in de rijke Twentse geschiedenis terwijl je ook nog geniet van het prachtige coulissenlandschap in het Dal van de Mosbeek. De boerenerven liggen namelijk tussen houtwallen, akkers en houtbosjes. Waarom dat zo is, hoor je ook tijdens deze middag. Tip: trek warme kleding en stevige schoenen aan.

Praktische informatie

De wandeling ‘Boerenerven’ is zaterdagmiddag 1 februari en start om 14.00 uur bij Infocentrum IJs & Es, Bergweg 8 in Mander, naast Watermolen Bels. De bijdrage voor deze wandeling is €5,-, kinderen € 2,50. Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas. Vergeet je niet je pas mee te nemen?

Wanneer

Prijzen

  • € 2,50 Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
  • € 5,00 Entreeprijs Volwassenen
  • gratis Prijs voor leden

Locatie