Ontmoetingsviering St. Plechelmuskerk Saasveld

Een eucharistieviering met als thema: Waar haal ik de energie uit? Ontmoeten Vieren Creativiteit Koffie/Thee na afloop. Samengesteld door koffiecatechese-groep. Creatieve medewerking van Jong Nederland, KVO en Kevelaergroep. Zang: Da Capo

De St-Plechelmuskerk geniet al jaren bekendheid vanwege haar prachtige gebrandschilderde ramen, die allen gemaakt zijn door de Oldenzaalse glazenier en kunstschilder Jan Schoenaker. Daarnaast zijn de uit lindenhout vervaardigde kruiswegstaties te bewonderen. Het bijzonder fraaie houtsnijwerk is van ongekende schoonheid. Ook de bijzondere ligging van de kerk op het Kerkeiland, omgeven door de oude buitengracht van het voormalig slot Saterslo, maakt een bezoek zeer de moeite waard. Achter de kerk bevindt zich een prachtige tuin met monumentale bomen en centraal daarin een beuk en een plataan van ruim 150 jaar oud. De vijver markeert de plek waar bijna 700 jaar lang het kasteel heeft gestaan.

Ook heeft de mooie natuur rond Saasveld veel te bieden als u van wandelen houdt. Vanaf de kerk gaan een gemarkeerde route van 3 km door het natuurgebied “de Twieg” en een rolstoelvriendelijk pad van 1 km door het Gravenbos. Zie info achter in de kerk.

Wanneer

Locatie

St. Plechelmuskerk en Kasteeltuin

Adres
Hoflaan 15, Saasveld
Telefoon
074-3494652

Tip je vrienden

facebook twitter