TETEM: Succesvol online programma voor jonge makers

Na de eerste succesvolle serie in de kerstvakantie – als online alternatief voor het High Tech programma bij de Twentse Maakplaatsen - biedt Tetem de KidsLab workshops inmiddels als vaste activiteit op de woensdag- en zaterdagmiddag én in de vakanties aan. Tijdens de KidsLab workshops die, in samenwerking met de bibliotheken en Twentse maakplaatsen zijn ontwikkeld, gaan kinderen van 6 t/m 12 jaar met een labcoach online aan de slag met maak, bouw en ontwerp activiteiten!

KidsLab verbindt en daagt uit

Iets zélf ontwerpen en maken geeft altijd een gevoel van trots en voldoening. Dit in een online webinar sámen met andere kinderen doen, maakt het een stuk gezelliger en zorgt voor verbinding in een tijd dat je elkaar niet of nauwelijks kunt opzoeken. Gelukkig krijgen basisschoolkinderen vanaf maandag weer fysiek onderwijs, maar het blijft van groot belang dat ze uitgedaagd worden om te leren door te maken en nieuwe dingen te ontdekken. Het KidsLab is dan ook een schot in de roos.

Aanbod

Om elke kind een uitdagende middag te bezorgen zijn er vier verschillende soorten workshops ontwikkeld. Maak en bouw workshop met huis- tuin- en keukenspullen, Make-It workshop met een techniek kitje (vooraf te bestellen), ontwerp workshop met behulp van gratis ontwerpprogramma’s (kleine vergoeding voor vervaardigen resultaat) en KidsLab+ workshops met extra uitdagende technieken en theorie.

Alle live KidsLab workshops voor de voorjaarsvakantie staan in het teken van textiel, waarbij kinderen vanaf 20 februari textielstickers kunnen maken, een embleem ontwerpen, een textiel art-college volgen en nog veel meer leuks! Via Bibliotheek Tubbergen kunnen kinderen gratis deelnemen aan de KidsLab workshops in de voorjaarsvakantie. Ze moeten zich alleen even aanmelden via Bibliotheek Tubbergen - www.bibliotheken-tubbergen.nl/agenda.

Textiel Festival Twente

Voor jongeren en volwassenen start 16 maart de Lablearning@Home webinar Wearable maken met het thema textiel. Deelnemers kunnen in de driedelige webinar-serie een gepersonaliseerde tas maken met verlichting. Met zowel het KidsLab programma als de Lablearning@Home webinars sluiten we op deze manier aan bij het Textiel Festival Twente, dat dit jaar in samenwerking met acht musea wordt georganiseerd.

KidsLab: elke woensdag- en zaterdagmiddag + in de voorjaarsvakantie van 13:30 - 15:00 uur. Na 1 maart worden de workshops van 15:00 – 16:30 uur aangeboden. Geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Kijk voor meer informatie over het complete programma op: tetem.nl/athome/kidslab/

Wanneer

  • -
  • -
  • -
  • -

Locatie

Bibliotheek Tubbergen

Adres
Raadhuisplein 4, 7651CV Tubbergen
Telefoon
0546 621 536
E-mail
Website
www.bibliotheken-tubbergen.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter